Digidexo.com

Hva er normal natrium nivå for voksne?

Mange leger setter sine pasienter på en lav-natrium diett etter et hjerteinfarkt eller slag, eller for å hindre en av disse alvorlige bekymringer. Lær hvor mye natrium er for mye, hvor mye som er anbefalt, hva risikoen er, og matvarer for å unngå at du kanskje ikke tenker på som å være høy i natrium.

Fakta

Den gjennomsnittlige amerikaner bruker bare over 3000 milligram natrium hver dag. Eksperter anbefaler et daglig inntak på 2300 milligram for bedre helse. Forskere har oppdaget at en høy-natriumdiett er farligere når den kombineres med en lav kalium inntak. Hvis du spiser nok mat rik på kalium, kan det hende du ikke trenger å kutte ned så mye på salt.

Effekter

Natrium er et av de elementer i vanlig bordsalt, den kjemiske formel som er natriumklorid. Mesteparten av natrium i menneskekroppen er funnet i blod og lymfe-væske. For mye natrium kan gjøre blodtrykket for høyt, og kan bidra til hjertesvikt. Men ikke eliminere natrium helt; muskler og nerver trenger det for å gjøre jobben sin ordentlig.

Betraktninger

Selv om de fleste natrium kommer i form av bordsalt, andre kjemiske forbindelser som inneholder natrium. Se opp for natrium sakkarin (sukker erstatning), dinatriumfosfat (konserveringsmiddel), mononatriumglutamat (smakstilsetning), og trinatriumfosfat.

Fordeler med en lav-natrium diett

Hvis du kutte det daglige natrium inntak av 1000 milligram, vil du senke både systolisk og diastolisk blodtrykk score ved flere punkter. Kutte den enda lenger tilbake kan senke blodtrykket enda mer. Hvis du ikke får nok mosjon, hvis du ikke alltid spise ernæringsmessig, eller hvis du har en arvelig risiko for høyt blodtrykk eller lungesykdom, er du på enda mer risiko for høyt blodtrykk.

Løsning

Les mat etiketter og holde oversikt over din natrium inntaket. Unngå eller begrense bearbeidet mat som er høy i natrium, inkludert frosne forretter, hermetiske grønnsaker og supper, spaghetti saus, grønnsaksjuice, pakket kjøttpålegg og klar til å spise korn. Se opp for over-the-counter medisiner, spesielt antacida. Når du spise ute, unngå rask mat, noe med ost eller noen form for saus, og gryteretter og supper.