Digidexo.com

Hva er funksjonen av endetarmen?

Den tarmen er enden av fordøyelseskanalen, som begynner ved munningen og omfatter spiserøret, magen og store og små tarmer. Den tarmen er ca 6-8 inches lange, og er den siste delen av tykktarmen som fører inn i analkanalen.

Funksjon

Den viktigste funksjonen til endetarmen er å fungere som en midlertidig oppbevaringssted for avføring før det er eliminert fra kroppen gjennom endetarmen. Som maten du spiser passerer gjennom fordøyelsessystemet, blir den brutt ned og næringsstoffene blir absorbert i magen, små og store tarmen. Avføring, som omfatter fordøyelsessafter, bakterier og fiber, fortsetter å bevege seg inn i den nedre del av tykktarmen - rektum. Endetarmen holder avføringen til du skyver den ut av kroppen, gjennom endetarmen, ved å ha en tarm bevegelse.

Betydning

Den tarmen består av muskelveggene som er i stand til å ekspandere for å holde avføring. Med denne utvidelsen av endetarmen, nerver i området sender signaler til hjernen om at du må ha avføring og musklene i og rundt endetarmen kontrollere handlingen. Voksne og eldre barn er i stand til å kontrollere disse musklene, avslappende dem å slippe avføring fra endetarmen eller entreprenør dem til å unngå å ha en tarmen bevegelse.

Betraktninger

Den rektum og analkanalen inneholder et stort antall årer, som, når hoven og betent, kalles hemorroider. Mer enn 50 prosent av den amerikanske befolkningen vil lide av hemoroider i en alder av 50. De kan være smertefullt, kløende og kan blø. Anstrengende å ha avføring, diaré og forstoppelse kan alle føre til hemorroider. Plutselig rektal blødning bør aldri bli ignorert, siden det kan være en indikasjon på en mer alvorlig tilstand, inkludert endetarmskreft.

Advarsel

Endetarmskreft rammer over 40.000 mennesker, og tykktarmskreft rammer over 100.000 i USA - det meste de over en alder av 50. Symptomer ofte gå ubemerket hen, noe som gjør kolorektal kreft den nest største årsaken til kreftdød. Symptomer inkluderer blod i avføringen (lys rød eller mørk rød), liten, smal avføring, magesmerter, forstoppelse eller diaré. Snakk med legen din hvis du har noen av disse symptomene, og hvis du er over 50 år, sørg for at du blir vist regelmessig for tykktarmskreft.

Forebygging / løsning

Du kan bidra til å forebygge hemoroider og kolorektal kreft ved å spise et sunt kosthold. Drikk mye vann - 8 glass om dagen - for å bidra til å flytte mat og avfall gjennom kroppen din og hjelpe i absorpsjon av næringsstoffer. Spis frisk frukt og grønnsaker og helkorn, som gir viktige næringsstoffer for å støtte helsen til kroppens vev og også gi gode kilder til fiber. Fiber feller giftstoffer og bidrar til å flytte avfallsstoffer gjennom tarmen, hindrer forstoppelse samt diaré. Hvis du er over 50 år eller har en familiehistorie med kreft, har regelmessig screening for endetarms og tykktarm kreft.