Digidexo.com

Ernæring for laksefisk

Den lyse rosa kjøtt av laks skiller seg ut i forhold til det av annen fisk. Likevel, laksens egenart ikke ende på fysisk utseende. Forskere og helsepersonell tout sine proteiner og gode fettstoffer, identifisere det som en av de beste kjøtt valg for å spise sunt. Laks er en god kilde til protein, vitaminer og mineraler og omega-3 aminosyre. Det har også lave nivåer av mettet fett.

Mengde Protein

Hver 100 gram fersk eller hermetisert laks inneholder rundt 20 gram protein. Dette proteinet hjelper kroppen bygge og vedlikeholde vev. Det gir også langvarig energi, i motsetning til de korte bursts du erfaring fra sukker. Videre holder protein magen fra tømming, noe som betyr at når du spiser laks, holde deg fyldigere lenger. De 20 gram protein i laks gir en tredjedel av den daglige verdi anbefalt av USA Food and Drug Administration.

Quality of Protein

Videre protein forbrukes fra laks er av svært høy kvalitet. Det er veldig fordøyelig av folk i alle aldre. En aminosyre score på 100 eller høyere regnes som en utmerket kvalitet protein: Laks Scorer en 148. Denne klassifiseringen betyr at den inneholder mange ulike essensielle aminosyrer.

Vitaminer og mineraler

Laks har svært lave nivåer av natrium; en 178-gram filet har 109 mg av salt, bare 5 prosent av den daglige verdi. Dette lavt natrium innhold gjør det til et godt valg for de med risiko for høyt blodtrykk. På den annen side, gir laks 45 prosent eller mer av den daglige anbefalte verdier av tiamin, niacin, vitamin B6 og fosfor. Det er også en god kilde til vitamin B12 og selen.

Lav Mettet fett

En laksefilet veier 100g bare innholdet 2g mettet fett sammenlignet med 7g i en svinekotelett eller burger. Mettet fett er den verste typen fett, forårsaker kolesterol og tilstoppede arterier. Laks blir med skinn kylling og kalkun som de beste alternativene for kjøtt som er lav i mettet fett.

Umettet fett

I tillegg til lave nivåer av mettede fett, laks har også et høyere innhold av umettede fettsyrer, 16g per 178g porsjon. Ifølge American Heart Association, kan moderate mengder flerumettet fett redusere risikoen for hjertesykdom og kolesterolnivået. Imidlertid bør det bemerkes at selv om umettet fett gi helsemessige fordeler, har de like mange kalorier som andre fettstoffer.

Omega-3 fettsyrer

Den ernæringsmessige høydepunkter av laks er dens omega-3 fettsyrer. En 179g filet gir en juling 4,023 mg av omega-3 fettsyrer. Forskere har vist at disse kosttilskudd kraftstasjoner nytte de som spiser dem på mange måter. Ifølge University of Maryland Medical Center, omega-3 fettsyrer beskytter og opprettholde hjertet, forebygge og behandle depresjon, lavere blodtrykk, bedre hukommelse, redusere inflammatoriske tilstander som leddgikt og hjelpe sunnere hud og hår.