Digidexo.com

Om Digital Disimpaction og rektal blødning

Episoder med rektal blødning og behovet for digital disimpaction er to tegn på kronisk forstoppelse. Selv sporadiske episoder krever en lege oppmerksomhet, som de kan være tegn på en alvorlig underliggende medisinsk tilstand. Ved kronisk forstoppelse er en pågående problem for deg, er det et par ting du kan gjøre for å gjøre livet mer behagelig.

Betydning

Forstoppelse er vanligvis ikke noe du snakker om med venner. Det er ubehagelig og pinlig, men også potensielt farlig hvis den forblir ubehandlet. Alvorlig forstoppelse kan utløse rektal blødning, kvalme, oppkast og smerte eller hevelse i magen. Kronisk forstoppelse kan også føre til en påvirket tarmen, noe som kan være livstruende. Selv om du ikke liker å innrømme at du har problemer med forstoppelse, men dette vil ikke bare spare deg for smerte og lidelse, men kan faktisk redde livet ditt.

Effekter

En av de skumleste bivirkninger av kronisk forstoppelse er rektal blødning. Rektal blødning kan være et resultat av å anstrenge for hardt å ha avføring, og kan også oppstå når hard avføring tårer tarmslimhinnen når den passerer. Kronisk forstoppelse kan føre til endetarms magesår, som også kan blø. Uavhengig av årsak, bør enhver rektal blødning umiddelbart bli sjekket ut av legen din. Andre faresignaler som trenger umiddelbar oppmerksomhet er oppkast, feber, tynne svart avføring eller magesmerter, som alle kan være indikatorer på en mer alvorlig lidelse.

Betraktninger

Noen mennesker kan kreve en prosedyre kalt digital disimpaction å avlaste sin forstoppelse. For at avføringen å passere, en lege eller sykepleier setter inn en smurt, hansker finger og forsøk på å frigjøre den hard avføring. Denne tilnærmingen blir vanligvis mesteparten av avføringen ut av veien slik at resten kan passere som normalt, og gir sårt tiltrengt nødhjelp. Imidlertid kan andre metoder også være nødvendig. Disse omfatter bruk av klyster og stikkpiller. Mens digital disimpaction kan være en engangsforeteelse, noen personer med kronisk forstoppelse krever det på rutinemessig basis.

Forebygging / løsning

Digital disimpaction og rektal blødning kan unngås. Mens noen mennesker lever med kronisk forstoppelse, kan de fleste av oss redde oss selv ved å følge noen enkle retningslinjer. Først, sørg for at du er godt hydrert. Drikk mye vann i løpet av dagen, og unngå for mye kaffe eller brus, som kan ha motsatt effekt. Deretter spiser mat med høyt fiber. Disse inkluderer hele korn, friske frukter og grønnsaker og høy-fiber korn. Hvis du har problemer med å få nok fiber i kosten din, er det nok av kosttilskudd på markedet som oppmuntrer regularitet. Endelig trening. Bevegelse oppmuntrer fordøyelseskanalen for å behandle innholdet mer effektivt.

Advarsel

Hvis forstoppelse er så alvorlig at du opplever rektal blødning eller regelmessig krever digital disimpaction, kan du ha noe mer alvorlig enn kjøre-of-the-mill forstoppelse. Dette inkluderer irritabel tarmsyndrom, tarm nerveskade, et kolon eller tarmobstruksjon eller kreft. Ikke holde stille om rektal blødning eller behovet for å utføre digital disimpaction. Diskutere det med legen din før heller enn senere.