Digidexo.com

10 trinn til frihet fra Emotional Eating

Hvis du føler trang til å spise når du opplever en følelsesmessig krise, så du er utsatt for trøstespising. Du bruker mat som en måte å redusere de negative effektene av følelsesmessige traumer, og du begynner å stole på mat som en måte å takle dine problemer i livet. Trøstespising kan føre til fedme, som igjen fører til en hel liste med langvarige helseproblemer. Trøstespising er en psykologisk tilstand som kan kontrolleres med litt innsats.

Snakk stedet for å spise

Du kan bli med i en støttegruppe som vil slå deg opp med noen som du kan ringe når følelsesmessige traumer fører til at du ønsker å spise. Dette er mennesker som har hatt en spiseforstyrrelse som trøstespising, og de vil være i stand til å snakke med deg om dine problemer snarere enn å la deg å spise.

Finn et Hobby

Når du lider av emosjonell spising, bruker du mat som en måte å motvirke en slags nød i livet ditt. Finn en aktivitet som du kan gjøre for å hjelpe deg å takle en situasjon som er produktive i motsetning til å spise. Noen mennesker tar opp maleri portretter, andre prøver trearbeid og atter andre tar opp trening. Det hjelper hvis aktiviteten innebærer evnen til å slippe nervøs energi som er grunnen til å uttrykke deg selv gjennom kunst eller ta opp et treningsprogram er vellykket.

Venne seg til et visst nivå av ufullkommenhet

En av grunnene til at folk blir involvert i emosjonelle spise er fordi de vil at ting i livet sitt for å være perfekt, og de synes det er vanskelig å forholde seg til de naturlige ujevnheter livet tilbyr. Fokuser på de tingene du kan kontrollere, og jeg aksepterer at det er bare noen ting du ikke kan påvirke.

Vær tålmodig

Fordi trøstespising er en lidelse som omhandler evnen til å takle problemene i livet, kan det noen ganger være lett å gi opp og starte overspising etter en kort forsøk på å opphøre den trøstespising. Tålmodighet er nøkkelen til å gi opp en tvang, og i mange tilfeller mennesker finner suksess i å motta rådgivning for å bidra til å håndtere prosessen med å stoppe en avhengighet.

Undersøk dine vaner

I noen tilfeller er emosjonelle spise noe du gjør ubevisst. Når du får opprørt, du setter deg ned foran TV-en med en liter iskrem og fullføre hele greia. På et tidspunkt begynner du å innse at du er økende vekt, og du er usikker på hvorfor. Lag et diagram enten på papir, på datamaskinen eller på en stor hvit tørr slette bord og merke ned hver gang du spiser i løpet av dagen og hva du spiste. Hvis du ser dine vaner i skriftlig, kan det bli lettere å håndtere dem.

Respekt Mat

Mat er drivstoff for kroppen vår, og viktig for å opprettholde forsvarlig helse. Misbruker mat kan føre til helseproblemer, og fortsatte trøstespising kan være dødelig. Snakk med en ernæringsfysiolog eller ta ernæring klasser å begynne å forstå det vesentlige av god helse, og hvorfor et riktig kosthold er viktig. Forstå en avhengighet er en måte å bekjempe den.

Åpne opp til folk

Utover å ha en bestemt person til å hjelpe deg å takle livets problemer, bør du også åpne opp for familiemedlemmer og venner i konstruktiv samtale. Trøstespising kan noen ganger være et resultat av mangel på intimitet, og en måte å løse problemet på er å bli mer åpne for menneskene rundt deg og bli mer aktiv med venner og familie.

Ikke slå deg opp

Resultatene av trøstespising kan håndteres ved hjelp av et program for kosthold og mosjon. Det er mot sin hensikt å klandre deg selv for det som har skjedd, og bruke dette som en unnskyldning for å gå tilbake til overspising. Ta ansvar for din situasjon og bli vedtatt å reversere det som har skjedd.

Know Your Limits

Når du har besluttet å ta ansvar for din situasjon, så blir det viktig å forstå dine personlige begrensninger. Vet hvor mye følelsesmessig stress du kan håndtere, og når det er på tide å plukke opp telefonen eller gå over til en venns hus. Å være følsom for dine følelsesmessige begrensninger gjør at du kan få hjelp før du begynner overspising.

Se den Kommer

En skriftlig logg kan være et svært kraftig verktøy i å overvinne emosjonelle spise, og en av de tingene du bør spore er de emosjonelle triggere som gjør at du ønsker å spise. Analysere informasjonen og forstå de tingene som får deg til å ønske å spise slik at du kan unngå dem, eller håndtere dem på hodet, i fremtiden.