Digidexo.com

Diett for å gjøre håret vokse tykkere

Diett for å gjøre håret vokse tykkere


Kosthold kan spille en viktig rolle i tykkelse og glans til håret ditt. I sin bok "Nutrition Almanac," John Kirschmann sier at god blod kvalitet og riktig sirkulasjon er avgjørende hvis håret er å være på sin sunne beste. Begge disse tingene er avhengig av solid ernæring stammer fra en godt balansert kosthold og smart tilskudd.

Protein

Kirschmann bemerker at hårstrå på hodet består hovedsakelig av protein. Som et resultat, hvis våre dietter er protein-mangelfull, kan dette ha negative konsekvenser på utseendet på håret vårt. Kjedelig, tynt, tørt hår er ofte et resultat av et protein-mangelfullt kosthold, men problemet kan avhjelpes ved å øke proteininntaket. Matvarer som melk, egg, ost, magert kjøtt, fisk og fjærfe alle inneholder generøse mengder protein. Det er også mange proteinrik mat valg som er egnet for veganere eller vegetarianere. Tofu, nøtter, bønner, korn og belgfrukter alle hører hjemme på denne listen.

Biotin

Ifølge Kirschmann, kan biotin spille en rolle i generelle hår helse. Biotin er et B-kompleks vitamin, og biotin mangel har vært knyttet til hårtap. Biotin-rik mat inkluderer bladbete, salat, kokte egg, mandler og valnøtter.

Soy

Mange eldre menn mister håret til androgen alopeci, også kjent som mannlig mønster skallethet. Forskning tyder på at denne typen hårtap oppstår når en form for det mannlige hormonet testosteron --- kalles dihydrotestosteron, eller DHT --- negativt påvirker hårsekkene, forårsaker dem til å krympe og til slutt dø. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Biology of Reproduction, er et molekyl som kalles equol produseres når soya er fordøyd i tarmen, og dette molekylet bidrar til å nøytralisere DHT. På grunn av dette, kan equol være nyttig i behandling av hårtap.

Linfrø

Lignans er komplekse karbohydrater. Flax frø inneholder en lignan kalt secoisolariciresinol diglucoside (SDG) som, i likhet molekylet equol funnet i soya, kan arbeide for å bremse mannlig mønster skallethet ved å nøytralisere DHT. Resultatene av en seks måneders taiwanske studien tyder på at SDG arbeider for å redusere produksjonen av et enzym som er nødvendig for dannelsen av DHT.

MSM

Methyl-sulfonyl-metan (MSM, en form for biologisk aktive svovel, har vist seg å spille en rolle i hårvekst og glans. Et dobbelt-blind, placebo-kontrollert studie utført av Dr. Ronald M. Lawrence viste at 100 prosent av de frivillige som inge MSM over en seks ukers periode viste økt hårvekst i forhold til den gruppen som inge placebo. I tillegg viste 30 prosent av de som er på MSM en økning i håret glans. Data ble samlet inn av sertifiserte kosmetologer. MSM er tilgjengelig som et supplement i pulver-eller kapselform.