Digidexo.com

Sunt kosthold Plan for å miste vekt

Mange diett planer vil hjelpe deg å miste vekt, men ikke alle diett planer er sunn. Med mindre din diett plan inkluderer daglige doser av alle de næringsstoffene kroppen din krever at du kjører risikoen for å bli syk eller underernært. Det er mulig å gå ned i vekt ved å styre inntaket av sunn mat.

Karbohydrater

Karbohydrater er en god kilde til energi og bør utgjør om lag 60 prosent av det daglige kaloriinntaket, ifølge nettstedet ShapeFit.com. Ta i så mange av dine karbohydrater som mulig i form av hele korn, bønner, frukt og grønnsaker. Unngå altfor raffinerte karbohydrater (hvitt mel, hvit ris, hvitt sukker) eller ting laget med raffinert ingredienser.

Gjøre erstatninger og prøver å spise mest fargerike matvarer. For eksempel bytte ut en ernæringsmessig deplete bakt russet potet for en vitamin A-rik søtpotet.

Hele korn er fordøyd saktere slik at de kan få deg til å føle deg mett lenger og vil frigjøre karbohydrater over en lengre periode. Dette har en stabiliserende virkning på blodsukkeret. Bønner og belgfrukter er en god kilde til karbohydrater og inneholder også vitaminer, mineraler og fiber. Mat med mye fiber flytte gjennom fordøyelsessystemet og er eliminert raskere, noe som kan hjelpe deg å miste vekt.

Proteiner

Proteiner er viktige fordi de bidrar til å bygge og vedlikeholde muskler. Kjøtt er en utmerket kilde til protein, gram for gram. Andre kilder til protein er bønner, soya og meieriprodukter. Mens rødt kjøtt er høy i jern, kan det også være høy i fett. Hvis du velger å rødt kjøtt, velg magre stykker. Hvitt kjøtt har mindre fett og er et bedre valg, med mindre du spiser huden. Fisk ikke bare er en god kilde til protein, men det inneholder også omega-3 fettsyrer, som er ansvarlig for å senke nivåene av dårlig kolesterol samtidig øke gode kolesterol verdier. Nøtter er en annen næringsrik proteinkilde. Rundt 30 prosent av sunt kosthold bør bestå av proteiner.

Fett

Kutte fett fra kosten kan hjelpe i å miste vekt fordi det tar mer enn dobbelt så mange kalorier å brenne et gram fett som det gjør å brenne et gram av enten protein eller karbohydrat. Ikke kutt ut fett helt, men. Faktisk, i et sunt kosthold omtrent 10 prosent av kaloriene bør komme fra fett. Kroppen trenger noen fett for å opprettholde forbrenningen. Mettet fett (de stammer fra dyr) bør inntas i moderate mengder, fordi de kan øke kolesterolnivået. Umettet fett (de fra plantekilder) er mer sunn valg. Enumettet fett finnes i matvarer som valnøtter, fisk og avokado og er gode fordi de senke dårlige kolesterolet og øke gode kolesterolet.