Digidexo.com

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Bulimi

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Bulimi


Bulimi er en alvorlig spiseforstyrrelse der en person gjør seg spy etter å ha spist i et forsøk på å unngå vektøkning. Det er vanskelig å direkte diagnostisere tilstanden, selv om du kan bruke blodprøver for å påvise anemi og andre effekter av bulimi.

Bruksanvisning

Bruk blodprøver for å oppdage Bulimi

•  Snakk med en lege om å få en komplett blodanalyse. Hvis du har en sønn eller datter som du tror kan være bulimisk, kan du være i stand til å ha legen utføre blodprøver under dekke av en rutinemessig fysisk eksamen. Denne tilnærmingen kan fungere for deg hvis du ikke kan snakke med barnet om frykten for hans bulimi.

Undersøk nivå av røde blodceller, hvite blodceller og blodplater. Bulimi kan føre til ulike typer blodmangel, som kan bli sett på som en mangel på en eller flere type celle. Alle testene kan vanligvis gjøres med en enkelt prøve av pasientens blod.

Se på kroppens jern og folsyre butikker for å være sikker på at anemi er ikke forårsaket av en mangel. Personer med bulimi har ofte lave jernnivåer fordi kroppene deres ikke har nok tid til å trekke inn og behandle næringsstoffer fra maten.

Bruk en annen blodprøve for å påvise for elektrolytt og protein mangler som kan oppstå ved bulimi. Disse testene er litt mer spesialisert enn blodceller, så du må kanskje ha dem gjort på et sykehus. Kombinasjonen av en blodcelle undersøkelse og analyse av kroppens mineral butikker og protein nivåer bør være nok for en lege å diagnostisere bulimi og utelukke andre tilstander med lignende symptomer.

Få hjelp til bulimi, om du eller din kjære en er diagnostisert med det. Blodprøver kan gi vitenskapelig støtte for at en bulimisk person trenger for å innse fakta av hennes tilstand. Behandling innebærer vanligvis en direkte tilnærming til å korrigere eventuelle ernæringsmessige problemer, som vitaminmangel, og psykologisk behandling for å takle de følelsesmessige effekter og årsaker til spiseforstyrrelse.

Hint

  • En urinanalyse kan hjelpe legene avgjøre om pasienten har noen lever- eller skjoldbruskskader som følge av langvarig bulimi.
  • Fysiske undersøkelser er en annen måte som leger kan sjekke for bulimi. Pasienter vanligvis svinge i vekt og kroppsfasong under anfall av bulimi.
  • Bulimi kan ofte være ledsaget av perioder med anoreksi.
  • Hvis blodprøver oppdage en alvorlig kaliummangel, og pasienten kan ha behov for umiddelbare intravenøse kosttilskudd for å forebygge hjertesvikt.