Digidexo.com

Celestone Injeksjon bivirkninger

Celestone er en type kortikosteroid, en klasse av kraftige medikamenter som lindrer inflammasjon, smerte, kløe og allergiske reaksjoner. Kortikosteroider er tilgjengelig i mange forskjellige former, inkludert tabletter, muntlige suspensjoner og injectables, som celestone. Leger foreskrive injeksjoner av celestone til å behandle en rekke forhold, blant annet hudsykdommer, øyeinfeksjoner, nyre og luftveissykdommer, leddgikt og lupus. Til tross for dets effektivitet, er celestone ikke for alle som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av celestone er normalt ikke alvorlig i naturen og utgjør liten ubehag. Mange pasienter som får celestone injeksjoner opplever en økt appetitt, noe som kan føre til vektøkning hvis overspising oppstår med jevne mellomrom som resultat. Til tross for økt sult, pasienter også rapporterer ofte dårlig etter måltider. Også mange pasienter som gjennomgår celestone behandlinger rapporterer følelser av nervøsitet.

Andre bivirkninger

Drospirenon har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen pasienter opplever gastrointestinale bivirkninger fra injeksjoner, som kvalme, mens andre rapporterer problemer med huden, slik som akne, utslett, tørrhet og økt svetting. Nevrologiske bivirkninger av celestone omfatter depresjon, hodepine, blir altfor emosjonelle, humørsvingninger og søvnløshet.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som gir uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med celestone. For eksempel, ved bruk av diuretika sammen med celestone har potensiale til å forårsake en farlig høyde til kaliumnivået i blodet som kan skade hjertet og andre organer. Ciklosporin, et medikament som brukes mot astma, kan forårsake kramper når det brukes med celestone, mens soppdrepende ketokonazol fører til at eventuelle bivirkninger av celestone å bli forverret. Ved hjelp av aspirin eller andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler som Tylenol eller Advil øker sannsynligheten for at du vil oppleve gastrointestinale bivirkninger mens de tok celestone.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har celestone potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. En stor risiko for celestone bruk er at kroppen din kan bli mer utsatt for bakterielle og virale infeksjoner, og at sykdommer som vanligvis er mild, som vannkopper, er mer alvorlige og muligens livstruende mens du tar omgår celestone injeksjoner. Noen pasienter opplever farlige økninger i blodtrykket eller hjerteanfall mens du tar celestone.

Betraktninger

Fordi celestone forårsaker økning i blodsukkernivået, vil legen din be deg om å følge nøye med blodsukkermålinger hvis du er diabetiker. På grunn av de potensielle kardiovaskulære bivirkninger, leger vanligvis ikke foreskrive celestone til pasienter med en historie med hjertesykdom eller hjertesvikt. Kortikosteroider som celestone kan også gjøre magesår verre. Hvis det brukes i en lengre tidsperiode, celestone har potensiale til å forårsake osteoporose. I tillegg bør gravide ikke får celestone injeksjoner på grunn av risiko for fosterskader.