Digidexo.com

Hvordan kan du sammenligne Kolesterol medisiner

Det kan være forvirrende å prøve å finne den rette kolesterol medisiner. Hvis du har blitt oppmerksom på at du trenger en slik medisinering, er det viktig å skille mellom de ulike typer medisiner som tilbys som terapi. Og behandling kan fortsette selv etter at du har senket kolesterolet til et sunt nivå.

De grunnleggende fire typer av kolesterolsenkende legemidler er statiner, fibrater, harpikser og nikotinsyre eller niacin. Ved å følge trinnene nedenfor, kan du finne ut fra beskrivelser av hver av disse fire medisiner som stoffet er muligens den beste for deg.

Bruksanvisning

Hvordan kan du sammenligne Kolesterol medisiner

•  Gjennomgå statin medisiner. En statin er en av de beste medisiner tilgjengelig for å redusere kolesterolet. Sjekk ut de ulike merkenavn på nettet. Disse inkluderer Lipitor, Lescal, Mevacor, Pravachol, Crestor og Zocor. Statiner er gode kolesterolsenkende legemidler for diabetikere. Generiske tilbud omfatter Atorvastatin, Fluvastatin, Pravastatin, Lovastatin, Rosuvastatin kalsium og Simvastatin.

Forskning fibrat medisiner. Fibrater er indisert for personer med HDL (godt kolesterol) er fortsatt lav og hvis triglyserider er høy, selv etter at de har klart å redusere sine LDL eller dårlig kolesterol nivå. Merkenavn av fibrater inkluderer Lofibra eller Tricor, Bezalip og Lopid. Generiske legemidler inkluderer Bezabifrate og Fenofibrate.

Tenk harpiks medisiner. Et kolesterol-senkende medikament kalt en harpiks er ofte brukt i kombinasjon med et statin. En harpiks er en gallesyre-bindende medikament. Når leveren produserer mer galle, benytter det også mer kolesterol. Derfor er en harpiks hjelper leveren i å produsere ekstra galle, og dermed redusere mengden av dårlige kolesterolet løper gjennom blodet. Godt kjenner harpiks merkevarer inkluderer Questran, L-kolest, Prevalite, Welchol og Cholestid. Generiske merker inkluderer Kolestyramin, kolestipol og Colesevalam.

Forskning muligheten for niacin terapi. Nictonic syre, eller niacin terapi, er bedt om å senke kolesterolet og triglyserider, samt øke HDL kolesterol. Merkevarer inkluderer Nicolar eller Niaspan.

Etter å ha undersøkt de fire grunnleggende typer medisiner, diskutere dine funn med legen din. Han vil hjelpe deg å bestemme hvordan du skal fortsette med å senke kolesterolet og velge et medikament som best dekker dine behov.

Hint

 • Som det fremgår, statiner er noen av de mest effektive kolesterolsenkende medikamenter på markedet i dag. De er spesielt egnet for de pasienter som er diabetiker, og har behov for å redusere sine kolesterol.
 • Hvis ditt kolesterol er 240 eller høyere, er det for høyt. Selv etter å ha tatt kolesterolsenkende medisiner og redusere kolesterolnivået ditt å si, 200, vil du vanligvis trenger for å fortsette behandlingen for å sikre at nivået holder seg innenfor sunne grenser.
 • I tillegg til kolesterolnivået ditt, bør andre faktorer tas i betraktning når du tar en kolesterolsenkende medisiner, som for eksempel blodtrykk, familiehistorie, alder og generelle generelle helse.
 • Ta medisinen din hver dag til samme tid for optimal effektivitet.
 • Hvis du har en hard tid å huske når du skal ta medisinen din, kan du kjøpe pillen beholdere som piper for å minne deg.
 • I tillegg til å ta medisinen din, lese mat etiketter for å begrense inntaket av mettet fett, kolesterol, transfett og natrium i maten du spiser.
 • Spis mer frukt, grønnsaker, hele korn og fettfritt, high-fiber matvarer.
 • Unngå å ta antikoagulantia mens du bruker en kolesterolsenkende medisiner, da dette kan forstyrre leverens evne til å forbrenne medisinen.
 • Bivirkninger forbundet med statin terapi inkluderer såre muskler og fordøyelseskanal opprørt eller smerte, inkludert kramper og forstoppelse.
 • Hvis du tar en fibrat medisiner for å senke kolesterolet, være oppmerksom på at bivirkninger kan omfatte fordøyelseskanal opprørt, anemi og en økt risiko for gallestein. Dessuten kan fibrater har en tydelig effekt på blodfortynnende medisiner.
 • Hvis du bruker en harpiks medisiner, kan bivirkninger inkluderer fordøyelsesforstyrrelser og svimmelhet.
 • I mange tilfeller må leveren bli nøye overvåket hvis en tar nikotinsyre for å senke kolesterol, som det kan være giftig. Bivirkninger av niacin terapi kan omfatte fordøyelseskanal opprørt, kløe og rødme.
 • Niacin, når gitt som et kosttilskudd, skal ikke benyttes til å redusere kolesterol, som det ikke har blitt godkjent av FDA.
 • Hvis du opplever muskelsmerter mens du tar et kolesterolsenkende legemiddel, må du kontakte lege umiddelbart, da dette kan tyde på en livstruende situasjon.