Digidexo.com

Hva er årsakene til tilbakevendende blære infeksjoner?

Selv om urinveisinfeksjoner er vanlig, noen mennesker lider av tilbakevendende blære infeksjoner. Årsakene til tilbakevendende infeksjoner inkluderer obstruksjon av urinveiene, kateterisering, seksuell overføring og underliggende sykdom.

Obstruksjon av Urin

Urin spyler bakterier fra kroppen, men bakterier kan spre seg når flyten av urin er redusert eller stoppet av en hindring som en forstørret prostatakjertel eller nyrestein.

Katetre

Gjentatt kateterisering (rør som føres inn i urinveiene) kan tillate bakterier å gå inn i blæren gjennom urinrøret og deretter multiplisere. Eldre mennesker og de som har mistet blærekontroll og trenger hyppig kateterisering utvikler ofte urinveisinfeksjoner.

Senket Immunitet

Sykdommer som demper immunsystemet gjøre deg mer utsatt for gjentatte infeksjoner, inkludert blære infeksjoner. For eksempel kan en sykdom som diabetes gjøre deg mer utsatt.

Kvinne Anatomy

Kvinner er mer utsatt for urinveisinfeksjoner enn menn. Dette er på grunn av kvinners kortere urinrør, som tillater bakterier lettere tilgang til blæren. En kvinnes urinrør ligger også nær vagina og anus, som kan være kilder for bakterier.

Prevensjonsmetoder

Kvinner som bruker membraner og som partnere bruker kondomer med sæddrepende skum kan være mer utsatt for urinveisinfeksjoner.