Digidexo.com

Bronkitt rettsmidler

Bronkitt er vanlig under eller etter en øvre luftveissykdom, eller som følge av eksponering for miljøgifter (støv eller røyk, for eksempel). Hvis forårsaket av sykdom, det vanligvis går bort etter noen uker med riktig behandling. Imidlertid, den kroniske form, forårsaket av røyking eller lungeskade fra forurensninger, kan vare i det uendelige.
Fordi både akutte og kroniske former involverer betennelse i luftveiene, rettsmidler som hjelper lindre denne betennelsen er gunstig for både kronisk og akutt bronkitt.

Typer

Bronkitt er klassifisert som bakteriell eller viral og kronisk eller akutt. Noen ganger kan et virus, så som vanlig forkjølelse eller influensa, fører til akutt viral bronkitt. Bakteriell bronkitt kan også oppstå som en komplikasjon.
Kronisk bronkitt er forårsaket av røyking, allergener eller miljøgifter.

Funksjoner

Bronkitt er betennelse i luftveiene (bronkiene) i lungene. Dette kan skje på grunn av infeksjon, slik som influensa, eller på grunn av inhalert irritanter. Symptomer inkluderer trange eller tunge følelser i brystet, en tørr eller våt hoste, piping i brystet og lett feber. Disse symptomene kan være sammenfallende med tett nese eller andre symptomer, avhengig av hva som forårsaket bronkitt.

Rettsmidler

De fleste tilfeller av akutt bronkitt er viral. Leger vil foreskrive antibiotika for bakteriell bronkitt, men antibiotika vil ikke hjelpe i viral tilfeller. I tillegg til antibiotika, kan leger foreskrive slimløsende hostesaft hvis hosten er for tørr og ikke bringe opp nok slim. Expectorants løsne brystet lunger slik at slimet er lettere å hoste opp - dette kan synes å forverre hoste for en stund, men det hjelpemidler healing til slutt ved å få slim ut, noe som igjen gjør det enklere å puste. Hvis hosten er uopphørlig, men hostedempende midler kan være foreskrevet i stedet.
I noen tilfeller vil leger foreskrive en inhalator for å utvide luftveiene slik at bronkitt lidende kan puste lettere.
Kronisk bronkitt pasienter er ofte foreskrevet av ulike former for åndedrettsterapi, i tillegg til inhalatorer og andre medikamenter.
Hjem rettsmidler inkluderer mye hvile (sitte opp, ikke liggende), vaporizers å lette pusten og væsker for å holde kroppen hydrert.

Forebygging / løsning

Den viktigste måten å forebygge akutt bronkitt er å behandle forkjølelse og andre luftveissykdommer umiddelbart, slik at de ikke forverres. Du kan forebygge kronisk bronkitt ved å unngå å røyke tobakk og redusere eksponering for støv og andre luftbårne irritanter.
Når akutt bronkitt først kommer, kan rask behandling forhindre tilfeller fra forverring eller bli kronisk.

Advarsel

Bronkitt kan bli alvorlige og slå seg til lungebetennelse. Eldre, funksjonshemmede og de som allerede har redusert lungefunksjon er mest utsatt for alvorlige komplikasjoner. Se en lege hvis du utvikler en kronisk hoste, eller alvorlig hoste, spesielt hvis du har feber.