Digidexo.com

Bivirkninger av Essiac Tea

Essiac te er en kombinasjon av ulike urter, ifølge Cancer.org. Den første essiac te inkludert burdock rot, sauer sorrel, glatte alm indre bark og indisk rabarbra rot. Senere, velsignet tistel, brønnkarse rødkløver og tare ble lagt, og det ble kalt Flor Essence. Mens noen av de bestemte urter i essiac te har kreft egenskaper, har det ikke blitt bevist at det er en anticarcinogen.

Expert Insight

På slutten av 1950-tallet og så igjen i midten av 1970-tallet, utført dyreforsøk av essiac Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Ingen antitumor effekter ble bekreftet, ifølge Cancer.org. Kanadiske føderale helsemyndigheter bedt om, i 1983, at essiac bli testet av det amerikanske National Cancer Institute (NCI). NCI fant ingen bevis for anticancer aktivitet i dyrestudier.

Outcome

Essiac er kjent for å forårsake, i noen mennesker, kvalme, forstoppelse eller diaré, hodepine, lavt blodsukker, leverskade, oppkast og nyreskader. Alvorlige allergiske reaksjoner er rapportert, ifølge Cancer.org.

Misforståelse

Essiac ble studert av Kristen Kulp, Ph.D., etterforsker, Lawrence Livermore National Laboratory. Kulp studie ble gjort for å bestemme påliteligheten av andre studier som viste essiac kan faktisk fremme tumordannelse ved å aktivere østrogenreseptorer. Kulp mål var å forstå om essiac kunne ha en beskyttende effekt på brystkreft tumordannelse ved å studere sin kapasitet for å hindre tumorigenesis, som er forårsaket av PhIP, et kosttilskudd carcinogen opprettet i kjøtt som er kokt godt gjort.

Totalt sett resultatene av dette prosjektet tyder på at essiac ikke beskytter bryst celler fra DNA skade eller påfølgende tumordannelse fra eksponering til brystet kreftfremkallende PhIP. I tillegg godtar Kulp studie med tilsvarende studier som viser at essiac kan fremme tumordannelse ved å aktivere østrogenreseptorer.

Andre bivirkninger

The National Cancer Institute rapporterer at essiac te kan forårsake kvalme og oppkast, mens te solgt som Flor Essence kan medføre influensalignende symptomer, hud blemishes, hyppig vannlating og hovne kjertler.

Oxalates

Cancer Research i Storbritannia bemerker at essiac ikke bør brukes av folk som har leverproblemer, fordi den inneholder kjemikalier (oxalates) som kan skade leveren og nyrene.

Ytterligere advarsler

Drikking essiac, som er en mild body-rensing formel, kan godt føre til utslipp av giftstoffer og avfall fra kroppen din. Hvis du er gravid eller ammende, unngå essiac fordi rabarbra og burdock forbruk kan føre til livmor sammentrekninger, og det har blitt rapportert at glatte alm bark kan forårsake en abort, selv om dette ikke er vitenskapelig bevist.