Digidexo.com

Hvor å Endre IV Tubing

Hvor å Endre IV Tubing


Tilstrekkelig sirkulasjon er viktig å støtte liv. Når blod og væske er tapt det kardiovaskulære systemet ikke fungerer ordentlig, slik at disse væsker må erstattes med eksterne kilder (Ringer-laktat, donert blod etc.) eller en person kan finne seg selv i alvorlige problemer. Medisinske fagfolk er opplært til å behandle blod og væsketap gjennom intravenøs behandling. Mens oppgaven kan synes enkel, krever tilstrekkelig forberedelse og mer enn en liten mengde av dyktighet.

Hvor å Endre IV Tubing

Prepping Fluid veske og Tubing

Fjern væskeposen fra beskyttelsen. Kontroller at du har skikkelig rengjort hendene og er donning non-latex eksamen hansker.

Inspiser posen for å sikre at du har valgt riktig væske og sjekk væske for klarhet.

Klem posen for å finne ut om det er noen lekkasjer og sjekke utløpsdatoen på posen. Hvis det er lekkasjer eller posen er utløpt, må du kaste posen i riktig søppelbeholdere. Sett posen til side på en steril overflate.

Fjern IV slangen satt fra wrapper og visuelt inspisere rør for tårer, hull og forringelse.

Ta dekkfilmen fra havnen i den væskeposen og beskyttende dekke fra piggete slutten av infusjonsslangen.

Sett piggete enden av slangen inn i posen port. Fyll dråpekammeret ved vekselvis å klemme og slippe den.

•  Fjern det beskyttende dekke fra nålen adapter og skylle all luft ut av rørledningen ved å åpne ventilen justeringsstrømmen. Lukk ventilen likkoljestrøm og oppsummering nålen adapter.

Fjerne den gamle Tubing

8. Stopp drypp på den gamle posen ved å lukke rulleklemmen. Fjern posen fra fra hengende enheten. Sett posen sammen med pasienten.

9. Fjern båndet fra den gamle IV slange som er koblet til pasientens arm.

Place trykk over kateterstedet med pinky og ring fingre samtidig knipe kateteret med tommelen og peker fingrene på samme hånd. Hold kateteret på plass. Med den annen side fjerner den gamle IV slangen fra kateterport.

Slipp ut nye IV slange linje (hvor nålen adapteren er) og monter slangen inn i kateteret.

Fest kateteret ved å plassere et stykke Tagaderm over området. Tape ned slangen til pasientene arm å sikre det. La det være nok slakk til å forhindre ubehag når posen henger. Heng posen og starte drypp i henhold til sykehusets protokoll og behandling direktiver.

Hint

  • Bruk sterile hansker og vaske hendene før og etter inngrepet.
  • Kvitt deg med brukte IV rør i riktig avfallsbeholder.
  • Alltid nøye kontrollere posen og røret for å sikre pasientens sikkerhet.