Digidexo.com

Hva er årsakene til vekttap og hårtap?

Hva er årsakene til vekttap og hårtap?


En plutselig forekomst av håravfall og veie tap kan signalisere at du kan ha en underliggende medisinsk tilstand som trenger umiddelbar behandling. Håravfall er preget av håndfuller av håret faller ut når du gjør enkle aktiviteter som å gre håret eller dusjing. Uforklarlig vekttap er preget av å miste 10 eller flere pounds når ikke endre kosthold eller trening rutiner. Begge veie tap og håravfall kunne signalisere en rekke forskjellige tilstander.

Håravfall

Hårtap kan være en traumatisk opplevelse for både menn og kvinner. Det er best å konsultere legen din for å finne ut hva årsaken til hårtap er og hvilke behandlinger er tilgjengelige. Det er mange forskjellige årsaker til håravfall noen årsaker inkluderer mønster skallethet, alopecia, telogen effluvium, ernæringsmessige mangler, sykdommer, skiftende medisiner, visse medisinske behandlinger, hormon endringer, stress, ringorm i hodebunnen eller trikotillomani. Håravfall ofte er diagnostisert av en hudlege. En hudlege vil se nøye på din medisinske historie og stille deg spørsmål om familiens historie, allergier, kosthold, medisiner du er i dag, og hvis du er en kvinne, spørsmål som overgangsalder, menstruasjon og graviditet. De kan også bli nødt til å ta en skalp biopsi, blodprøve eller hårprøver.

Vekttap

Uventet vekttap er vanligvis ikke en grunn til bekymring med mindre det er preget av å miste 10 eller flere pounds og vekttapet vedvarer. Hvis du opplever vedvarende vekttap bør du rådføre deg med legen din så du kan ha en underliggende tilstand. Vekttap kan være forårsaket av mange ting, for eksempel en visse sykdommer, gastrointestinal sykdom, skjoldbrusk tilstand, endokrine lidelser, kreft, aldring-relaterte appetittforstyrrelser, infeksjoner, hjerte-og lungesykdom, nyresykdom eller en nevrologisk sykdom.

Årsaker til Håravfall og Vekttap

Ofte håravfall og vekttap kan gå hånd i hånd eller kan være forårsaket av den samme tilstand. Mens det er vanlig å kaste omtrent hundre hår daglig, er det mange faktorer som kan forårsake et sjokk for kroppen og føre til hårtap. Visse faktorer inkluderer fødsel, høy feber, plutselig vekttap som crash dieting eller kirurgi. Å miste vekt forårsaker hårtap fordi kroppen ikke får nok næring til å opprettholde hårvekst som deretter fører det til å falle ut. Tilstanden hypertyreose kan også føre til både vekttap og hårtap sammen med andre symptomer som intoleranse for varme, søvnløshet, kortpustethet, skjelvende hender, varm fuktig hud, rask puls, økt avføring, lys eller fraværende perioder, tretthet og nervøsitet . Visse kreftformer og tilstanden hypopituitarisme også har vært kjent for å forårsake både vekttap og hårtap. Hvis du opplever både symptomer, bør du sjekke med legen din for å være sikker på at du ikke har en alvorlig medisinsk tilstand.