Digidexo.com

Hvor snart kan du teste for HIV?

Blod antistoffpåvisning er den vanligste HIV-test. En blodprøve er samlet i et legekontor, lab eller sykehus, eller ved å bruke et hjem samling kit. Prøven prøves i et laboratorium for nærvær av HIV-antistoffer.

Tidlig Testing

Hvor lang tid det tar for immunforsvaret å utvikle HIV-antistoffer varierer fra person til person. Tidlig testing anbefales for å starte behandling så snart som mulig hvis testing gir et positivt resultat.

Vindu Periode

Den "vindusperioden", eller den tid det tar for å utvikle antistoffer, vanligvis i området fra 2 til 8 uker etter eksponering. Gjennomsnittet er 25 dager, selv om enkelte individer vil ta lengre tid å gi målbare antistoffer.

Gjenta Testing

Etter eksponering, vil 97 prosent av mennesker utvikler HIV-antistoffer i løpet av de første 3 månedene. Som det har vært tilfeller av utvikling tar opp til 6 måneder, personer testing negativ i de første 3 månedene oppfordres til å gjenta testen.

Falske positiver

Gjenta testing etter 6 måneder kan også eliminere muligheten for en sjelden falskt positivt resultat.

RNA Testing

En ribonukleinsyre (RNA) blodprøve kan påvise HIV-viruset direkte i 9 til 11 dager etter smitte. Per mai 2009, RNA-tester er mer kostbart enn antistoff-påvisningsmetoden og ikke i utstrakt bruk.