Digidexo.com

Hvor lenge kan noen leve med hiv aids?

HIV (humant immunsviktvirus) er viruset som forårsaker AIDS (ervervet immunsvikt syndrom). HIV overføres fra en person til en annen gjennom sæd, vaginal væske, blod og morsmelk. I dag er det mange behandlinger tilgjengelig for folk som er smittet med HIV å holde dem sunnere lenger. Hvor lenge noen med HIV kan leve etter å ha blitt smittet kan variere sterkt.

HIV til AIDS

CDC anslått at om lag halvparten av alle mennesker med HIV vil utvikle aids innen 10 år etter smitte, men denne tidsperioden varierer fra person til person. Det er folk som lever nå som var smittet mer enn 20 år siden. I løpet av tiden før AIDS diagnose, mange mennesker er uvitende om at de er smittet og kan spre smitte til andre.

Behandling

Med nye behandlinger tilgjengelig for HIV, er det forventet at tiden fra HIV smitte til AIDS diagnose går opp, men videre forskning er nødvendig. Etter en AIDS diagnose, er det fortsatt mulig å bekjempe infeksjoner og øke T-celletall med behandling. Når noen har en AIDS diagnose er det viktig å holde seg frisk og unngå sykdommer som forkjølelse og influensa, fordi kroppen vil være mindre i stand til å bekjempe infeksjonen av.

Reinfeksjon

Hvis to partnerne har HIV, er det viktig at de bruker latex eller polyuretan kondomer eller barrierer (som dental demninger) med hvert kjønn handle fordi de kan smitte hverandre med ulike stammer av HIV.

Testing

Fordi de fleste mennesker med HIV ikke vil oppleve eller ikke merke symptomer, er det viktig å bli testet regelmessig hvis du er i faresonen fordi tidlig behandling kan hjelpe deg å holde deg frisk og hindre deg fra å passere viruset til andre.

Forebygging

Den beste måten å beskytte deg mot HIV er å avstå fra seksuell aktivitet, og ikke dele nåler med noen. Hvis du er seksuelt aktiv, kan du redusere risikoen for HIV ved å redusere antall partnere og bruke latex eller polyuretan kondomer eller barrierer (som dental demninger) med hvert kjønn handling. Du kan også redusere risikoen for HIV med nål bruk ved rengjøring av nålene i kokende vann eller med blekemiddel.