Digidexo.com

Hvor mye fiskeolje bør man ta per dag?

Hvor mye fiskeolje bør man ta per dag?


Fiskeolje er en topp kilde av omega-3-fettsyrer, spesielt eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Kroppen høster mange fordeler fra fiskeolje tilskudd. Noen av disse fordelene, som er oppført av National Institute of Health, inkluderer lavere blodtrykk, triglyserider, risikoen for åreforkalkning, hjerte-og karsykdommer og uregelmessig hjerterytme (se referanse 1). Fiskeolje kan legges til kosthold ved å spise fet fisk eller tar fiskeolje kosttilskudd. Men hvor mye bør du få?

Daily Intake

Mens vi er klar fiskeolje er bra for oss, nøyaktig hvor mye vi bør spise er ikke alltid klart. International Journal for Vitamin og ernæringsforskning publisert en studie som anbefaler et inntak på 3 til 4 g fiskeolje daglig. Hvis du får din fiskeolje fra å spise fersk fisk i stedet for utfylling, ville det bety forbruker fet fisk 2-3 ganger i løpet av en uke.

Imidlertid mener American Heart Association at inntak av fiskeolje i at beløpet skal kun gjøres under omsorg av en lege, da det kan føre til blødninger i noen mennesker samt forstyrre visse medisiner. Hvis du ikke har noen historie med hjerteproblemer og er i generelt god helse, anbefaler AHA å få fiskeolje fra å spise fet fisk to ganger i uken. Hvis du har hjertesykdom, er anbefalingen 1 g av fiskeolje per dag, fortrinnsvis fra en matkilde, men det kan komme gjennom kapsler. Hvis du trenger å senke triglyserider, på det tidspunktet AHA anbefaler 2 til 3 g per dag fra kapsel kosttilskudd.

De beste fiske kilder for et tilstrekkelig inntak av fiskeolje er fet fisk som havabbor, albacore tunfisk, ansjos, frisk sjø ørret, laks, karpe, sik og makrell.