Digidexo.com

Å leve med hund Dander Allergi

Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America, omtrent 15 til 30 prosent av allergikere er allergisk mot hunder og katter. Dog allergi er ikke så vanlig som katt allergi, men dander som får dem har en tendens til å være mer utbredt. Personer med hund allergi kan være allergisk mot bestemte raser eller alle av dem. En hund dander er årsaken til hund allergi, ikke hundens hår. Symptomene kan være milde til alvorlige, og kan bli behandlet og forebygges - i det minste i en viss grad.

Årsaker

En hund dander består av døde hudceller, og den inneholder allergener. Når en hund kaster hår, ofte kaster han dander sammen med det. Siden pelsen har ingenting å gjøre med allergi, får en hund med kortere hår hjelper ikke hindre symptomer hos en person med hund dander allergi. Ifølge Allergy Be Gone, er det ingen allergivennlige hunderaser i eksistens.

Siden hunder klore seg ofte, kan mer dander bli utvist i luften. Sørg for at hunden din overdreven skrape ikke stammer fra ham å ha en allergi mot noe i huset.

Dander kan holde seg til andre overflater, som for eksempel møbler og gulv, bare ved noen transportere den på hennes klær. Dander kan også bli funnet i arbeidsplasser, skoler og andre offentlige bygninger hvor en hund aldri har vært. Allergener som finnes i dander kan vare i mange måneder.

Symptomer

Vanlige allergiske reaksjoner på hund dander inkluderer hovne og kløende nese og øyne, tett nese, hoste, nysing, tungpustethet, utslett, og kortpustethet. Alvorlighetsgraden av hund dander allergi vil variere fra person til person. Enkelte personer kan ikke utvikle symptomer for timer etter at han kom i kontakt med hunden dander, mens andre kan ha en reaksjon på så lite som 15 minutter, ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America.

Behandlinger

Astma- og Allergiforbund Foundation of America anbefaler at en person som er allergisk mot hund dander unngå all kontakt med hunder og hjemmene til folk som har hunder. Hvis han gjør det, kan den allergiske partiet ikke krever medisin for behandling.

Men de som ønsker å eie en hund kan ta forebyggende tiltak mot hund dander, samt ulike medisiner som kan brukes til å avverge symptomene. Over-the-counter allergi medisiner som Zyrtec kan være effektive i å forebygge hund dander allergisymptomer. For mer alvorlige tilfeller av hund dander allergi, bør du oppsøke lege for å få resept, og muligens for å få allergi skudd.

Bortsett fra medisiner, må en hundeeier med hund dander allergi ta flere forebyggende tiltak for å minimere hennes symptomer. Hold hunden ut av soverommet og rense ham ofte. Bruk en beskyttende madrass og pute dekker for sengen.

Sats på fliser eller tregulv, i motsetning til teppet. Hvis huset er teppebelagte, må det støvsuges og damp rengjøres ofte. Vakuumet bør være utstyrt med en høy effektivitet partikkelfilter luft (HEPA) filter, som fanger allergener mer effektivt enn et vanlig filter. For å unngå innånding allergener vakuumet kan spytte ut, bruk støvmaske.

Air condition og oppvarming enheter bør også ha HEPA filter.

Vask hunden minst en gang i uken og stelle henne daglig. Hvis det er mulig, spør en person som ikke har hund dander allergi til å utføre disse oppgavene, for å hindre symptom fakkel-ups.