Digidexo.com

Slik holder du Skeletal System Sunn

Bones er blant de viktigste delene av den menneskelige anatomi. De bidra til å holde organer trygg og gi støtte for musklene til å fungere. Etter hvert som du blir eldre, er risikoen for osteoporose og lignende tilstander øker. Du kan beskytte mot at ved å holde bein sunt. Hvis din bentetthet er solid, vil det bidra til å støtte deg gjennom hele livet. Dårlig skjelett, på den annen side, kan nøyaktig en bratt toll i senere år.

Bruksanvisning

•  Spis mye mat med høyt kalsium: 1000-1200 mg daglig. Bein avhenge kalsium for styrke. Meieriprodukter som melk og ost er en utmerket kilde, som er bladgrønnsaker som brokkoli. Visse matvarer som appelsin juice og frokostblandinger kan være beriket med kalsium i tillegg; de er merket som eksempel på beholderen. Hvis du er laktoseintolerante eller ikke omfatte kalsiumrike matvarer i kostholdet ditt, bør du vurdere å ta kalsiumtilskudd.

Se etter matvarer høy i vitamin D. Det hjelper bein absorbere kalsium lettere, noe som forbedrer deres styrke. De fleste typer melk som selges i dag inneholder vitamin D, som gjør tunfisk, laks, eggeplommer og tran.

Exercise. Fysisk aktivitet fremmer sterke bein, spesielt vektbærende øvelser som bidrar til å styrke bein mot effekten av tyngdekraften. Foruten vektløfting og styrketrening, vektbærende øvelser inkluderer mer moderate fysiske aktiviteter som løping, fotturer, hoppe tau, og spille i organisert idrett som fotball, basketball og tennis. Leger anbefaler minst 30 minutters trening per dag, fem dager i uken.

Bruk hjelmer og annet verneutstyr når du trener. Beinbrudd aldri gro tilbake ganske så sterke som de pleide å være. Bidra til å kutte ned på risikoen med pads, hjelmer og munnen vakter. Dette er spesielt viktig hvis du spiller en kontakt sport som fotball eller rugby.

Brush og floss tennene to ganger om dagen. Tennene er blant de viktigste delene av skjelettsystemet; hvis de ikke er skikkelig ivaretatt, vil de utvikle hulrom og lignende problemer. Børst regelmessig etter måltider og se tannlegen to ganger i året for en rengjøring.

Tips og advarsler

  • Dreven tynnhet er alle raseri - særlig blant kvinner - men det kan føre til alvorlige helseproblemer og gjør skjelettet ditt ekstremt sprøtt å starte opp. Snakk med legen din og opprettholde en sunn kroppsvekt. Unngå røyking og alkoholforbruk hvis du ønsker å opprettholde en sunn skjelettsystemet. De igle kalsium ut av knoklene og bidra til risikoen for osteoporose.