Digidexo.com

Hva Foods Raise Testosteron?

Testosteron er et hormon som er tilstede hos menn og i mindre grad hos kvinner. Den er produsert i testiklene hos menn og eggstokkene hos kvinner, samt binyrene i mindre mengder og er ansvarlig for mannlige egenskaper i det reproduktive systemet, samt generell helse og libido hos begge kjønn. Det finnes en rekke vitaminer og mineraler som hjelper kroppen å produsere testosteron, og disse kan finnes i mat.

Kjøtt

Rødt kjøtt, østers og laks alle inneholder en høy mengde av sink, som er kjent for å være et svært viktig for å øke mineraltestosteronnivået i kroppen. Det er også rapportert å øke sperm count. Kjøtt er også høy i protein og fett. Muskelmasse er nødvendig for å holde produsere testosteron og protein er viktig for å oppmuntre muskelutvikling. Sunt fett er også kjent for å støtte produksjon av testosteron.

Vitaminer

De vitaminer i vitamin B-komplekset er kjent for å holde hormoner i kroppen balansert. Avokado, bananer og egg er høy i vitamin B. Vitamin A sørger for at det reproduktive systemet er sunt og at testiklene å produsere testosteron. Epler, spinat, tomater, rød paprika og gulrøtter er høy i vitamin A. Vitamin E stimulerer produksjonen av testosteron. Mandler og solsikkefrø inneholder høye nivåer av vitamin E.

Mineraler

Sink og kalium er nødvendig for produksjonen av testosteron. Gresskarfrø og kjøtt er høy i sink sammen med ost, yoghurt og melk. Peanøtter og hele korn korn, samt grovbrød og brun ris er også høy i sink. Tørkede aprikoser, bananer, avokado og datoer er svært høy i kalium. Alle varianter av bønner er også svært høy i kalium.

Cruciferous Grønnsaker

Østrogen er et hormon som finnes naturlig hos kvinner og det er funnet i mindre mengder hos menn. En høyere beløp av østrogen i kroppen kan kaste testosteronnivå av. Det er visse grønnsaker som kalles cruciferous grønnsaker som inneholder et forbindelser kjent som indoler som kan bidra til å senke østrogennivået i kroppen. Dette reduserer deres evne til å inhibere testosteron. Disse grønnsaker inneholder brokkoli, blomkål og kål.

Sunt fett

Fett og kolesterol er nødvendig for å produsere hormoner. Fett går til leveren, noe som er det organ som bistår i hormonproduksjon. Sunt fett er kjent som Omega-3 essensielle fettsyrer, bidra til å oppmuntre sunn sirkulasjon og et sunt nervesystem, samt støtte til produksjon av testosteron. Det sunne fett kan finnes i fisk, særlig laks, så vel som olivenolje.