Digidexo.com

Hvordan gjøre tennene sterkere og sunnere

Hvordan gjøre tennene sterkere og sunnere


Mennesker utvikler to sett med tenner i løpet av livet. Den første gruppen av tennene kalles løvskog, eller baby tenner. De er vanligvis små, hvite og den umodne munnen vil bare ha 20. Som kjeven modnes, er disse små "baby" tenner erstattet med større permanente tenner som det er 32. Under alle faser av tann liv, er tannråte forebygging anbefales å bevare sin styrke og helse.

Bruksanvisning

Børsting

•  Fukt tannbørsten med kaldt vann og bruke tannkrem som inneholder fluor til bust. Fluor styrker tenner, for derved å gjøre dem mer holdbare.

Puss tennene i ett til to minutter daglig. Flytt tannbørsten frem og tilbake over toppen av tennene, deretter børste topper og side. Spytte ut tannkrem og spytt.

Skyll munnen med munnvann som inneholder fluor. Puss tennene to ganger om dagen etter måltider.

Kalsium Foods

Spis kalsium-rik mat som melk, ost og yoghurt daglig. Kalsium styrker tennene.

Legg frisk frukt og grønnsaker til din daglige meny for bedre tannkjøttet. Disse matvarer inneholder vitamin A og C, viktige ingredienser for god tannkjøttet.

Drikk en kopp eller et glass te om dagen. Te er en god kilde til naturlig fluor. Unngå å legge i te med sukker, noe som kan skade tennene.

Spis en porsjon hel hvete minst en gang daglig. Hel hvete inneholder vitamin B og jern, også viktige vitaminer for god tannhelse.

Hint

  • Floss tennene hver dag for å fjerne skjult mat i tennene.
  • Besøk tannlegen en gang i året for å ha renset tennene.
  • Unngå klissete, sukkerholdige matvarer som klamrer seg til tennene og svekke dem.