Digidexo.com

Hvordan beregne for kalium i blodet

Kalium er et mineral som finnes i kroppen som hjelper systemene til å fungere skikkelig. Physicians 'Desktop Reference forklarer at kalium styrer hvordan muskler, hjerte og fordøyelsessystemet fungerer ved å flytte inn og ut av cellene. En kaliumnivå som er for høyt eller for lavt kan svekke muskler og endre din hjerterytme. Kaliumnivå er testet via en elektrolytt test gitt av legen din eller gjennom en hjemme-test.

Hvordan beregne for kalium i blodet

Kaliumnivå Testing

•  Påfør bakterie-drapet antiseptisk på huden der nålen eller Lancet vil bli satt inn. US National Library of Medicine forklarer at dette området er vanligvis over en vene på innsiden av albuen eller baksiden av hånden.

•  Pakk overarmen med et elastisk bånd for å gjøre venen svelle med blod. Kontroller at nålen er festet til en lufttett hetteglass.

•  Sett nålen i venen på innsiden av albuen eller baksiden av hånden. Hvis du bruker en lansett, stikk en finger på spissen for å trekke blod.

Samle blod fra nålen inn en vedlagt lufttett hetteglass / tube. Blod fra pipetten punktering er plassert direkte på et lysbilde.

Ifølge US National Library of Medicine, normal kalium i blodet varierer 3,7 til 5,2 mmol / L med mEq / L = milliequivalent per liter.

Hint

  • Barn og voksne redd for nåler bør velge en lansett punktering og skyv å ha blod trekkes for kalium testing.
  • Kalium tester kan komme tilbake med falske målinger basert på en rekke faktorer. For en fullstendig liste over legemidler og påvirkninger som kan påvirke blodkaliumnivå før testing, besøker det amerikanske National Library of Medicine Kalium Test webside eller elektrolyttene siden av laboratorietester Online.