Digidexo.com

Hvordan beregne en Kolesterol Retention Fraction

Kolesterol er et mykt, voksaktig stoff som finnes naturlig i kroppen. Det er svært viktig å produsere cellemembraner og visse hormoner, men det er også en viktig risikofaktor i hjertesykdommer, nummer én morder blant amerikanerne.

Det finnes mange typer av kolesterol; de viktigste slag for å overvåke helsen din er høy tetthet og low-density lipoprotein, mer kjent som HDL og LDL. Hvis LDL bygger seg opp i blodet, kan det bygge seg opp på arterieveggene og øke risikoen for hjertesykdom. HDL, på den annen side, fjerner overskytende kolesterol fra arterielle blokkeringer; det er vanligvis kjent som "gode" kolesterolet, og jo høyere denne mengden er, jo bedre.

Kolesterol oppbevaring brøk eller CRF, er en god måte å holde styr på begge disse faktorene med ett kvantitet.

Hvordan beregne en Kolesterol Retention Fraction

•  Få din kolesterol sjekket. Du kan oppsøke legen din og få en kolesterol test på en regelmessig fysisk, eller lage en spesiell avtale for en slik test. Sørg for å gjøre oppmerksom på dine egne HDL og LDL avlesninger.

Trekk HDL fra LDL.

Del denne totalen av LDL totalt. Dette er din kolesterol oppbevaring brøk.

Denne verdien regnes som "unormale" hvis det er over 0,7. Hvis dette er tilfellet for deg, ta kontakt med legen din om mulige medisiner eller andre alternative kolesterol behandlinger.