Digidexo.com

Kan skiftende glass mister sin evne til mørkere?

Kan skiftende glass mister sin evne til mørkere?


Skiftende glass, også kjent som overgangs linser, utnytte solens ultrafiolette stråler for å utføre sin farge skiftende prosess. En kjemisk reaksjon oppildnet av strålene gjør at fargeskiftende glass å mørkne jevnt, lettelser lyse naturlig lys før det når øynene. Til tross for de avanserte teknologiene som brukes i skaperverket, plast skiftende glass - industristandard - er gjenstand for oppturer og nedturer i sin ytelse og kan til slutt miste noen av sine fargeskiftende evner over tid.

Levetid

Det ultrafiolette lys som tenner mørkere prosessen i skiftende glass også er den primære faktor i forringelse av linsen funksjonalitet. På grunn av dette, kan hyppigheten av bruk spille en rolle i å bestemme hvor lange plastskiftende glass beholde sine evner. Et par plast fotokromate kan begynne å miste sin evne til å mørkne etter alt fra ett til fire år. Forbrukere som bruker plast skiftende glass bør erstatte dem annethvert år for optimal ytelse.

Glass fotokromate

De opprinnelige fargeskiftende glass - opprettet i 1960 - ble laget av glass og gjort bruk av en annen kjemisk prosess som kalles "sølvhalogenidemulsjon" for å oppnå det samme formørket resultat. Sølvhalidbilder involvert spesialiserte fargeskiftende krystaller blir fordelt over hele glass. Denne prosessen, den samme som ble brukt i tradisjonell fotografering, tillot lysere eller mørkere for effekter for å fortsette uten forringelse. Disse objektivene 'popularitet var et direkte resultat av suksessen til sølvhalidbilder gjennomføring.

Plast fotokromate

Siden plast linser har erstattet sine glass kolleger, er en ny type prosess som brukes til å lage fotokromate. "Spiral helix" har erstattet den tidligere prosessen og er implementert i flere varianter. Den mest populære prosessen er oppsuging, i hvilket produsenter implantere en fotokromisk harpiksen inn i de ytterste lag av linsene til omtrent 0,15 millimeter dypt. Dip-belegg er en mindre effektiv metode hvor de fremre og bakre flater er belagt med kjemikalier for å egge linse formørkning. Prosessen med de lengste-varige effekter er kjent som "in-masse," oppnås når molekylene som forårsaker reaksjonen er fordelt over helheten av linsen.

Andre faktorer som hemmer Darkening

Ny plast photocromic objektiver har en kort forsinkelse før de når sin maksimale ytelse - 30 minutter av ultrafiolett eksponering på fem separate anledninger er nødvendig før objektiver vil fungere som forventet. Temperaturen spiller også en viktig faktor i farge-skiftende evne. Linser er testet ved temperaturer i lav 70-tallet, og varmere temperaturer vil gi redusert ytelse, mens lavere temperaturer vil forbedre den. Siden skiftende glass mørkere i ultrafiolett lys, bruker inne biler med UV-blokkerende frontruter vil hindre de ønskede effekter.