Digidexo.com

Merking av Nutritional Products og Kosttilskudd

Har blitt satt A merking av matvarer guiden bransjen av Office of Nutritional Products, merking og Kosttilskudd i Center for Food Safety and Applied Nutrition ved US Food and Drug Administration. Denne guiden oppdateres ofte, og det er egentlig opp til produsenten å holde deg oppdatert med de regulatoriske oppdateringer som finnes i Federal Register.
Ernærings produktet er et vidt begrep av hva noen kan bruke om hverandre med et kosttilskudd, en konvensjonell mat med en helsepåstand eller en medisinsk mat. Mest regulerte mat og supplement produkter faller inn under disse kategoriene. Det er rikelig med informasjon fra FDA om merking, sikkerhet og regulering av disse produktene. Det har vært en nylig innsats av FDA for å regulere kosttilskudd og helsepåstander om konvensjonelle matvarer. Dette er i praksis å etablere trygge produksjonsprosesser og sikre at konsis helseinformasjon blir kommunisert til forbrukerne.

Bakgrunn

Merking av kosttilskudd er noe forskjellig fra de merking lover og forskrifter i konvensjonelle matvarer. Konvensjonelle matvarer er referert til av FDA som "ferdigmat, slik som brød, frokostblandinger, hermetikk og frosne matvarer, snacks, desserter, drikke, etc", som må inneholde en mat etikett. Deklarasjon av næringsinnhold rå råvarer og fisk er frivillig. Betegnelsen "kosttilskuddet" er definert av kongressen som et produkt tas oralt for å supplere dietten og må inneholde en "kosten ingrediens", som kan være en kombinasjon av "vitaminer, mineraler, urter og andre planter, aminosyrer og stoffer slike som enzymer, orgel vev, glandulars og metabolitter. " Et supplement kan ses i former som kapsler, pulvere, væsker og barer. I 1994 Dietary Supplement Health and Education Act (dshea) var en endring av tidligere fulgt Federal Food, Drug, og Cosmetic Act for regulering. Kosttilskudd som inneholder en "kosten ingrediens" ville ikke lenger trenger FDA-godkjenning før markedsføring. Produsenten ville være ansvarlig for produktsikkerhet og produktkrav. Men når et kosttilskudd er på markedet, fungerer FDA med Federal Trade Commission å overvåke sikkerheten og annonsering av kosttilskudd.

Gjeldende regelverk

Den mest gjeldende regulering av kosttilskudd ble utstedt av US Food and Drug Administration. Den siste regelen krever gjeldende Good Manufacturing Practices (cGMPs) av kosttilskudd. Regelen gjelder for alle innenlandske og utenlandske produsenter av kosttilskudd. Dette vil sikre at kvalitetskravene er oppfylt og produktene er behandlet konsekvent. Innen juni 2010 må alle produsenter, små og store, av kosttilskudd vil bli pålagt å følge riktige prosedyrer for å møte dagens gode produksjon praksis. En frivillig testing program som verifiserer kvalitet, renhet og potens av kosttilskudd har blitt satt på plass av US Pharmacopeia. Dette frivillige programmet sikrer også cGMPs følges. USP stempel kan vises på etiketten av kosttilskuddet utnytte dette programmet.

Kosttilskudd supplement etiketter

Det er visse krav som stilles av US Food and Drug Administration som må være tilstede på etiketten av et kosttilskudd. Etiketten må oppgi at produktet er et supplement, sammen med et beskrivende navn for produktet. Virksomhetens navn og adresse til produsenten, packer eller distributør må være til stede. Etiketten skal inneholde en komplett liste over ingredienser og netto innholdet. Den "Supplement Fakta Panel" skal inneholde en liste over hver kosttilskudd ingrediens i produktet.

Helsepåstander

Alle helse-og nærings krav på konvensjonelle etiketter må oppfylle definisjonen av FDA. For eksempel, for et produktmerke hevde lav-natrium, må produktet inneholde mindre enn 140 mg natrium per porsjon.
Helsepåstander på kosttilskudd må ikke hevde å kurere eller behandle en sykdom. De kan vise en effekt supplement har på å opprettholde likene 'normal funksjon. Når et supplement hevder å fremme helse, må den bruke en ansvarsfraskrivelse som fastsatt av FDA uttalt som "Denne uttalelsen har ikke blitt evaluert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forebygge sykdom. "

Advarsler

Poenget er at FDA, sammen med andre kontrollorganer, gjør sitt beste for å overvåke mat og supplere merking. Men det er også anbefalt at forbrukeren være oppmerksom og ta forholdsregler når du handler for kosttilskudd. Være ware av merking påstander som høres for godt til å være sant, være forsiktige når prosent daglig verdi (% DV) for visse vitaminer og mineraler godt overstige 100 prosent, og se etter en hederlig navn merkevare. Når du er forvirret om et produkt etikett, må du ta kontakt med en helsepersonell.