Digidexo.com

Ernæring Forskjeller hermetisk mat vs Fresh Produce

Populære mening antyder at ferske råvarer gir de fleste næringsstoffer og helsemessige fordeler sammenlignet med hermetisk mat. Imidlertid viser nærmere studie at dette faktisk ikke kan være tilfelle.

Fresh Produce

Hva er referert til som "friske" råvarer er kanskje ikke så fersk som det ser ut. Når en frukt eller grønnsak er plukket, gjennomgår den en fremgangsmåte for lagring og forsendelse, hvor det taper en betydelig prosent av dets næringsverdi.

Hermetisert Produce

Hermetisk produsere, på den annen side, er vanligvis pakket bare timer etter at det har blitt tatt. Hermetisering prosessen krever høye temperaturer som bevarer det store flertallet av matens næringsstoffer. The Food and Drug Administration sier at "[w] høne råvarer blir behandlet riktig og hermetisert raskt etter høsting, kan det være mer næringsrik enn ferske råvarer som selges i butikkene."

Næringsstoffer tapt i Canning Process

Når det er sagt, er det noen mindre ulemper med å kjøpe hermetikk enn frisk. En studie gjort av studenter ved University of California viste at hermetisert produsere opplever et betydelig tap i tiamin, B6 og riboflavin, tre viktige B-vitaminer.

Natrium nivåer

I tillegg til dette, hermetikk er beryktet for sin relativt høyt natriuminnhold. Imidlertid fersk frossen frukt og grønnsaker gir næringsverdi sammenlignes med hermetikk, uten at de høye nivåer av natrium

Konklusjoner

Selvfølgelig, frisk frukt og grønnsaker rett fra hagen eller lokale bondens marked forbli den mest ernæringsmessig av alle produserer alternativer. Men for de uten tid eller midler til å vokse produsere, hermetisert eller frosne produkter kan være verdt å vurdere.