Digidexo.com

Den dårlige effekten av rask mat

Hurtigmat, mens billig og velsmakende, kan utgjøre helserisiko for de som konsumerer den. De økte porsjonsstørrelser og høyt fettinnhold i fast food sammen med en mangel på mosjon kan barn og voksne til å bli overvektige og lider av relaterte sykdommer.

Fettinnhold

Mange innholdsstoffene i fastfood, inkludert sauser, inneholder høye nivåer av mettet fett, natrium og kalorier. En enkelt fast food måltid kan inneholde mer enn 90 prosent av en persons daglige fett kvote. Fortsetter å spise i løpet av dagen øker sannsynligheten for vektøkning.

Natrium

For bevaring og smak, er fastfood lastet med natrium. Noen måltider inneholde mer enn 2000 milligram i en porsjon, noe som er en hel dag er verdt av natrium. Høy inntak av natrium øker risikoen for hjerte-relaterte sykdommer og arterie herding.

Sykdommer

Hurtigmat er knyttet til fedme, noe som fører til mange helseproblemer, blant annet hjertesykdom, diabetes, søvnapné, leddgikt og luftveisproblemer. Den høye fett og kolesterol innhold i fast food stivner arteriene, redusere oksygen og blodstrøm gjennom kroppen.

Leverskade

Med et økt inntak av fast food, må leveren jobbe hardere for å bryte fett ned effektivt. Dette fører til et fettoppbygning rundt leveren, noe som kan føre til leverinflammasjon og permanent skade.

Sunne alternativer

Hold deg til grillet, ikke stekt, mat som ikke er dekket i sauser som majones, ost eller dressinger. I stedet for å spise tradisjonell fastfood-valg, prøv magert kjøtt smørbrød.