Digidexo.com

Hvordan å bli vant til Progressive bifokale linser

Hvordan å bli vant til Progressive bifokale linser


En av de største klager med progressive bifokale er den perioden av tid du må gå gjennom for å bli vant til dine nye linser. Progressive, eller PAL, linser er bifokale uten åpenbare linjer. Området der lesing makt blir sterkere presenterer en utfordring for førstegangsbrukere. Progressive bifokale fungerer ved at du kan se på mange avstander, men overgangs området der strømendringer fører til forvrengning, ifølge All About Vision nettside. Komme vant til progressive glass er lett hvis du huske på noen enkle regler.

Hvordan å bli vant til Progressive bifokale linser

Sett dine briller på og sørge for at de hviler komfortabelt på din nese og ører. Dine rammer må være på rett sted for deg å se på riktig måte. Hvis de glir ned eller er vinklet eller Askew bifokale vil ikke fungere skikkelig.

Bruk nesen som en guide og peker nesen din i den retningen du skal lese. Dette hjelper deg å bli vant til å snu hodet for å se gjennom den riktige delen av den progressive bifokale.

Løft haken opp å lese mindre trykk. Jo lenger ned du ser gjennom objektivet, jo sterkere er kraften i progressive glass. Hvis du leser et stort område, for eksempel en avis, kaster papiret og hold lesing området rett foran deg.

Unngå å se ned gjennom sidene, eller randsonene, av den progressive bifokale delen av objektivet. Når du ser gjennom denne delen av linsene, ting ser uskarpt, og det er vanlig å oppleve et bevegelig eller ubehagelig eller svimmel følelse.

Flytt skjermen nærmere eller lenger bort for å tilpasse seg den bifokale kraften i objektivet. Juster plasseringen til du finner hva som er mest behagelig.

Hint

  • De fleste mennesker blir vant til progressive glass i løpet av få dager. Hvis du fortsatt har problemer etter flere dager eller opptil en uke, planlegge en avtale med din optiker for å sjekke passform og forskrivning av dine progressive bifokale.
  • Ikke se ned gjennom progressive bifokale når du går opp og ned trinnene eller gå av en fortauskant.