Digidexo.com

Årsaker til Seasonal Kløe

Årsaker til Seasonal Kløe


Uforklarlig kløe som oppstår sesong kan være ubehagelig og frustrerende. Symptomene er ikke begrenset bare til sommermånedene. De kan påvirke folk i løpet av vinteren også. Hvis du opplever sesong kløe, er det viktig å oppsøke lege for å fastsette riktig årsaken til dine symptomer og få råd om hvordan man best kan behandle tilstanden.

Hay Fever

Høysnue er en vanlig allergi som påvirker lider i løpet av våren, sommeren og høsten måneder. Det er utløst av ulike typer pollen og gress, og allergenene som utløser en høysnue angrep kan være forskjellige fra de som utløser en annen lidende. Samt rennende, kløende øyne og rennende nese, kan høysnue forårsake kløende hud. Behandlingen innebærer å identifisere og å unngå allergenet (som kan være et tre, gress, blomster eller luke) og adressering hvert symptom individuelt. (Se Ref. 1)

Mold

I løpet av våren, sommeren og høsten, kan muggsoppsporer holde seg i luften i lange perioder av gangen. De er ikke så aktiv om vinteren når været er kaldere, men når temperaturen stiger i løpet av våren, til muggsopp blir formere raskere. Sporene kan bidra til allergi symptomer som kløende øyne og hud. Natural Health nettsted Native rettsmidler anbefaler å ta vitamin A og B-tilskudd, unngå utendørs aktiviteter som hagearbeid, og holde innsiden av huset ditt rent i sommermånedene for å redusere symptomene. (Se Ref. 2)

Xerotic Eksem

Kløende hud kan forekomme i løpet av vinteren også, og kan fortsette til været blir varmere. Xerotic eksem oppstår når kaldt vær om vinteren tørker ut huden. Skrive for avisen The Independent, sier Dr. Fred Kavalier at når hudcellene tørker ut raskt, kan de begynne å bøye seg i kantene. Dette fører til at huden til å sprekke og kan utsette pasienter til hudinfeksjoner (se Ref. 3). Sentralvarme og varmt bad kan forverre symptomene; holde huden godt fuktet kan bidra til å redusere symptomene.