Digidexo.com

Brain aneurisme Diagnose

Ifølge Brainaneurysm.com, vil en hjerne aneurisme forekommer i så mange som én av femten personer som bor i USA. Av alle mennesker som har abrain aneurisme, vil 15 prosent av dem dør før de kommer til sykehuset. Tidlig diagnose er nøkkelen til vellykket behandling av tilstanden. Fange det tidlig nok gjør en forskjell mellom de som overlever, og de som ikke gjør det. Det er flere måter å diagnostisere en hjerne aneurisme.

Hva er Brain aneurisme?

En hjerne aneurisme er en unormal tilstand som påvirker en arterie i hjernen. Når det oppstår en svakhet i veggene av en arterie, begynner det bulende utover. Det kan til slutt sprekke hvis ubehandlet i tid, forårsaker blødning inne i hjernen. Når aneurisme sprekker, blod flommer inn i hjernen som forårsaker en subaraknoidalblødning. Et hjerneslag kan føre til, og kan føre til umiddelbar død.

Hva er symptomene på en Brain aneurisme?

En hjerne aneurisme har en rekke symptomer. Mange hjerne anuerysm pasienter klager over svært plutselig og alvorlig hodepine; mange sier hodepinen var uutholdelig og beskrev det som den verste hodepine av livet sitt. Noen av de andre symptomer forbundet med hjernen aneurisme er kvalme og oppkast, og en meget stiv nakke ledsaget av nakkesmerter. Tåkesyn eller dobbeltsyn er også et symptom på en hjerne aneurisme, samt sterke smerter bak øyet.

Hvordan en Brain aneurisme er diagnostisert

CT scan, noen ganger kalt CAT scan, er en av state-of-the-art medisinsk verktøy som brukes for diagnostisering av en hjerne aneurisme. CT scan ais en datastyrt teknologi som bruker X-ray teknologi til å skanne kroppen i tverrsnitt. Det kan plukke opp bilder av ødelagte blodkar i hjernen som de sirkulære CT scan maskinen beveger seg over hele kroppen. Den kan også detektere blodavleiringer i fluidet som omgir hjernen.

Cerebral angiografi

Til tider etter at CT-skanning identifiserer tilstedeværelsen av brudd inne i hjernen, kan annet utstyr være nødvendig for å identifisere den nøyaktige plasseringen av knuste arterie inne i hjernen. Det er her cerebral angiografi er tatt i bruk. Denne fremgangsmåten er kompleks og delikat. Et lite kateter blir satt inn i en arterie i benet. Deretter kateteret blir ledet gjennom sirkulasjonssystemet. Et kontrastmiddel blir også injisert inn i arterien og spesielt er sporet gjennom et røntgenbilde. Denne prosedyren identifiserer vanligvis den spesielle plasseringen av aneurisme, som er projisert på en dataskjerm, og bildet blir tatt.

MRI Scan

MRI (Magnetic Resonance Imaging) er en svært avansert og nøyaktig metode som brukes i diagnostisering av hjernen aneurismer, hjerneslag eller hjernesvulster. Denne maskinen er brukt av nevrokirurger til å skanne og kartlegge anatomien i hjernen. MR-utstyr kan diagnostisere og identifisere hjernen aneurismer eller andre hjernesykdommer som er svært vanskelig å oppdage. Bildene blir projisert på en dataskjerm for riktig diagnose.