Digidexo.com

Liste over hudirritasjoner og symptomer

Hudirritasjoner kan gjøre dagen-til-dag-aktiviteter og oppgaver vanskelig. Hvis huden er rød, brannskader eller klør, kan det være en underliggende tilstand som kan behandles av en hudlege, en lege, eller ved hjelp av en naturlig hjemme rette. Heldigvis er de fleste hudirritasjoner lett behandles hjemme.

Kjemisk Burn

Etseskader kan være forårsaket av rengjøringsmidler, vaskemidler, acne-bekjempelse kremer, bil væsker, blekemidler og bare om noen form for kjemisk avledet substans. Etseskader kan forårsake alvorlig rødhet, svie og kløe på huden, og bør bli sett på av en medisinsk faglig. Noen kjemiske brannsår kan være alvorlige og bør behandles med reseptbelagte kremer eller salver.

Allergisk reaksjon

Folk kan få allergiske reaksjoner til omtrent alt, inkludert medisiner, mat eller hud kremer. Hudirritasjoner forårsaket av en allergi forårsaker vanligvis rødhet, kløe og flassing. Det er en god idé for en hudlege for å gi deg en allergi test for å identifisere hva årsaken til allergi kan være. Når identifisert, slutte å bruke allergen eller avstå fra inntak av allergifremkallende mat. Den allergi hudirritasjon bør avta når varen er fjernet fra bruk.

Giftig plante

Giftige planter kan forårsake alvorlige kløe og en blistery, rødt utslett på huden. De vanligste giftige planter er Poison Ivy, gift eik og gift Sumac. Hvis huden kommer i kontakt med bladene av disse planter, kan det frigi et stoff som kan forårsake irritasjon og utslett. Behandlingen innebærer vanligvis å bruke en anti-klø stoff som Calamine lotion eller havregryn.

Insekt bite eller stikke

Insektbitt eller stikk kan skje når en person er våken eller når de sover. Hvis insektet har bitt deg mens du sov, kan det være vanskelig å vite hvordan hudirritasjon du opplever har oppstått. Typisk vil en insektbitt har et område av rødhet ledsaget av et hevet midtpunkt. Det kan være blemmer i sentrum eller sentrum kan være en dypere rød enn huden rundt.

Psoriasis

Psoriasis er en hud tilstand som kan føre til at huden på armer, ben, bryst, nakke eller hodebunnen blir tørr, rød, flassende og begynne å produsere sølv-gule skalaer. Huden kan bli kløende hvis vekten ikke blir fjernet, og hvis vekten vises på hodebunnen hårtap kan føre til. En hudlege kan foreskrive aktuell salver, sjampo og kremer for å hjelpe psoriasis gå inn i remisjon.