Digidexo.com

Hvordan kan jeg tilgi meg selv for sårer min familie på grunn av narkotika?

Hvordan kan jeg tilgi meg selv for sårer min familie på grunn av narkotika?


Følelser av anger forbli en naturlig del av narkotikabruk, men er verken praktisk eller nyttig for å flytte på med ens liv. En persons narkotikamisbruk kan ha forårsaket følelsesmessige og kostnadsmessige og i noen tilfeller, fysisk skade på medlemmer av familien. Å kunne bevege seg fremover krever en evne til å tilgi deg selv uten å vasse i selvmedlidenhet, en stat som kan hindre healing.

Hvordan kan jeg tilgi meg selv for sårer min familie på grunn av narkotika?

Skriv ned alt du kan tenke på angående måter du kan ha såret familien din mens du bruker narkotika. Ikke sugarcoat fakta og være så ærlig som mulig. Arbeidet med å akseptere disse gjerninger som din egen, ikke som noe å skylde på narkotika. Bare ved å ta fullt ansvar for dine handlinger vil du være i stand til fullt ut å tilgi deg selv.

•  Gjør det godt igjen. Du kan føle fortært av anger over din handlinger, men det er umulig å angre det som allerede er gjort. Når det er mulig, vise din familie at du starter et nytt kapittel i livet ditt ved å gjøre det beste du kan for å hindre ytterligere problemer mens du arbeider for å reparere tidligere skader. Hvis du skylder penger til familiemedlemmer, betale det tilbake. Hvis du har ødelagt eiendom, kan du prøve å erstatte eller reparere den. Hvis du har brukt smertefulle ord, beklager på person eller ved å skrive et brev. Hvis du har stjålet, innrømme dine forbrytelser, uansett hvor alvorlig konsekvensene.

Finn en rådgiver eller terapeut som har spesialisert seg på narkotikaavhengighet og snakke åpent og ærlig om hva du har gjort for å skade din familie mens misbruker narkotika. En profesjonell har ofte hørt omtrent alt, ikke vil dømme deg for din fortid og gir forslag til hvordan du kan lære å føle seg bedre om deg selv.

hjelpe andre. En annen måte å gjøre det godt igjen, er å aktivt hjelpe andre som har lignende erfaringer. Snakk med andre rusavhengige om livet ditt og lytte til dem som de snakker om deres. Å ha venner som har vært gjennom den samme type ildprøve vil hjelpe deg til å føle seg mindre isolert, et nødvendig skritt i tilgivelse. Når du innser at du ikke er den eneste personen som har såret familien mens midt oppe i en avhengighet, vil du begynne å bevege seg fremover i din emosjonelle healing.

Hold deg edru. Du vil ha en tøff tid å tilgi deg selv hvis du fortsetter å bruke narkotika. Delta på støttemøter, holde seg borte fra mennesker, steder og ting som kan utløse et tilbakefall og fokusere på å få livet tilbake på rett spor. Ved å fortsette å gjøre det rette, vil det være lettere å tilgi deg selv for siste utskeielser.