Digidexo.com

OxyContin og Oksykodon

OxyContin er merkenavnet til generisk legemiddel oksykodon, et farmasøytisk-grade heroin. Det er svært vanedannende. Ifølge US Department of Justice, ble 6 millioner OxyContin utlevert legemidler etter resept i 2006 alene, og oksykodon relaterte dødsfall økte 400 prosent 1996-2006.

Utseende

Den generelle formen av medikamentet, oksykodon, er en lysegrønn, oval-formede pille stemplet med tallet "33" på den ene side og "93" på den andre. The OxyContin kjede omfatter bokstavene "OC" stemplet på den ene siden og et tall som representerer den dose som er stemplet på den andre. OxyContin er tilgjengelig i doser på 20, 40, 80 eller 160 milligram.

Utilsiktet virkning

Medikamentet blir brukt til å lette smerte. Den har ingen terapeutisk verdi. Noen tar folk OxyContin eller oksykodon, men erfaring opioidindusert hyperalgesi. Dette er en tilstand hvori opiater faktisk gjøre vondt verre-som kroppen forsøker å overvinne den sløv følelse av smerte-å varsle hjernen at kroppen har et problem.

Misbruk og avhengighet

Tegn på misbruk eller avhengighet til stoffet omfatter tyveri, salg av eiendeler, plutselig hemmelighold, klam hud, svimmelhet, tretthet, forvirring og langsom pust. Anfall, brekninger og finne elever er også tegn til oksykodon misbruk, som er byller og huden abscesser når stoffet injiseres.

Tilbaketrekking

Abstinenssymptomer inkluderer søvnløshet, uro, diaré, oppkast, frysninger, muskelsmerter, bensmerter og ufrivillig bevegelse av bena. Medisinsk hjelp for å lette abstinenssymptomene er ofte nødvendig for å overvinne avhengighet.

Gatenavn

OxyContin mange gatenavn inkluderer OxyCotton, oxy, okse, hillbilly heroin, kicker og OC. Betegnelsen Oxy fulgt av et tall, slik som Oxy 80, blir noen ganger brukt for å referere til en bestemt OxyContin dosering.