Digidexo.com

Øvelser for de viktigste musklene i nakken

Øvelser for de viktigste musklene i nakken


Styrke og økt fleksibilitet med øvelser for de viktigste musklene i nakken. Spenninger i nakke kan føre til utallige helseproblemer. Hodepine, tann og kjeve smerter, tetthet i skuldre, arm og håndledd smerter, hofte og kne dysfunksjon, ankelsmerter, lavere og midback problemer kan alle være forårsaket av smerter og spenninger i nakkemuskulaturen. Ved å holde nakken sterk og smidig, du forbedre din generelle helse og fysiske velvære.

Forsiktig Løsne nakkemusklene

Begynn med langsomme, statiske strekninger. Start ved tucking haken til brystet. Hold denne posisjonen og sakte fortsette å lene hodet fremover i strekk. Kjenn at det strekker i skulderbladene og midback. Tilbake til startposisjonen og lener øret mot din samme side skulder. Bruk samme langsom, gjennomtenkt metode du brukte tucking haken. Tilbake til startpunktet og helle til den andre siden. Du kan legge merke til den ene siden er mer smidig enn den andre. Over tid, arbeide mot kveld ut denne ubalansen. Avslutt med roterende hodet for å se over skulderen din, først den ene siden og deretter den andre. Bruk samme treg, bevisst bevegelse. Igjen, jobbe mot kveld ut begge sider over tid.

Isometriske Strekker

Hvile hodet på venstre skulder og plasser venstre hånd på høyre øre. Forsøk på å rette hodet tilbake til start posisjon mens hindre bevegelsen med venstre hånd. Påfør trykket sakte. Ikke rykk eller belastning. Over tid, veldig gradvis, jobbe mot å bruke den fulle styrken av halsen mot motstander hånd. Gjenta denne øvelsen med høyre side.

Tilbake til utgangspunktet. Plasser hælene på begge håndflatene på pannen. Forsøk å nikke haken til brystet mens hindre bevegelse med begge hender. Påfør trykket med samme omhu som den foregående, side-til-side isometrisk trening. Arbeide mot samme mål over tid.

Tilbake til utgangsposisjonen. Plasser begge hender på baksiden av hodet. Forsøk å nikke hodet bakover samtidig som blokkerer bevegelse med begge hender. Bruk samme forsiktighet og hensyn som de forrige to isometriske øvelser.

Tilbake til utgangsposisjonen. Plasser håndflaten på den siden av ansiktet ditt. Forsøk på å snu hodet mot hånden din for å se over skulderen din mens blokkerer bevegelse med hånden. Bruk de samme teknikkene og hensyn som de tidligere isometriske øvelser. Gjenta denne øvelsen på den andre siden.

Neck Rotasjoner

Stå eller sitte oppreist mens du slapper av kroppen din så mye som mulig. Rotere hodet ved å senke haken til brystet, rulle hodet tilbake over høyre skulder å holde halsen strukket til siden så langt det kan gå, fortsett til du ser oppover, deretter rulle på venstre skulder og tilbake til haken på brystet.

Denne øvelsen bør gjøres til en langsom greven av fem, som begynner og slutter med haken på brystet. Utføre denne øvelsen med og mot klokken. Fungere over tid mot 12 rotasjoner av halsen. Til syvende og sist, som du vokser i styrke, kan du fullføre så mange som 36 rotasjoner til hver side.

Forholdsreglene for å observere.

Spør legen din hvis du har en pre-eksisterende halsen tilstand før trening.

Ikke utfør disse øvelsene raskt eller i en rykking bevegelse.

Tving aldri nakken inn i en posisjon før det kan oppnås komfortabelt.

Stopp umiddelbart dersom du opplever noen smerter eller tap av bevegelse.

Utføre disse øvelsene mens du sitter og står.

Sakte og forsiktig utførelse av disse bevegelsene er nøkkelen til suksess.