Digidexo.com

Hvordan behandle nakke & Back Pain

Hvordan behandle nakke & Back Pain


Rygg og nakkesmerter er en vanlig tilstand som rammer enkeltpersoner for korte perioder eller permanent. Kroniske nakke-og ryggsmerter er et tilbakevendende tilstand som kan kreve måneder eller år med fysioterapi, samt regelmessig mosjon som er godkjent av legen din. Kortsiktig nakke-og ryggsmerter kan behandles hjemme og ikke trenger hjelp av en lege med mindre du oppdager blåmerker eller alvorlig hevelse eller er ute av stand til å bevege nakken.

Hvordan behandle nakke & Back Pain

•  Bruk is til nakke og rygg. Umiddelbart etter å ha skadet rygg og nakke, eller følelsen nakke-og ryggsmerter, plassere en ispose på det plagede området. Dette vil redusere hevelse og smerte. Legg et håndkle eller klut mellom ispose og huden din for å forhindre frostskader. Forlate isen pakke på 15 minutter.

Påfør varme til nakke og rygg. Bruk en varmepute eller en varmeflaske til å løsne musklene i nakken og ryggen for å redusere smerte. Legg et håndkle mellom huden og varmeflaske eller varmepute for å unngå brannsår. La varmeputen på i 15 minutter. Bytt tilbake til is hvis du fremdeles føler smerte, og fortsette å veksle mellom varme og kalde behandlinger hvert 15. minutt.

Ta to paracetamol tabletter. Paracetamol kan kjøpes hos din lokale apotek eller matbutikk og er en over-the-counter muskelsmertestillende. Ta det med et fullt glass vann og på full mage for å unngå irritasjon.

Strekk forsiktig å løsne din nakke og rygg. Hvis du er i stand til å bevege nakken og ryggen, forsiktig strekke sine muskler ved å snu hodet fra side til side og deretter vippe øret til skulder på hver side. Hvis du føler ekstrem smerte, ikke forsøk dette trinnet. Hvis disse øvelsene hjelpe nakke og rygg, gjenta dem hver time.

Se en lege om nødvendig. Hvis du ikke klarer å bevege nakken, legge merke til blåmerker eller alvorlig hevelse, eller føler ekstrem smerte når du beveger nakken, se en lege så snart som mulig. Du kan ha skadet en nerve eller bein i halsen eller tilbake eller revet en muskel. En lege kan finne problemet, og om nødvendig, anbefale en fysioterapeut.

Hint

  • Hvis du ikke har en ispose, bruker du en pose med frosne grønnsaker innpakket i et håndkle.
  • Hvis du ikke kan flytte halsen, gå til et sykehus umiddelbart.