Digidexo.com

Aktiviteter for å hjelpe med sanseintegrasjon

Aktiviteter for å hjelpe med sanseintegrasjon


Sensorisk integrasjon refererer til hjernens funksjon av bearbeiding av informasjon den får gjennom sansene. Hvis ditt barns hjerne ikke effektivt behandle innkommende sensoriske meldinger, kan han ha problemer i samspill med sine omgivelser. Han kan også slite i relasjoner og har problemer med læring. Heldigvis kan du hjelpe ham å integrere sanseinntrykk til hjernen hans ved å oppmuntre ham til å engasjere seg i aktiviteter som er utformet for å være både terapeutisk og moro.

Tips

Mens du arbeider med barnet ditt til å forbedre sin sensoriske prosesseringsevne, er det viktig å følge noen grunnleggende tips. Hvis hun stiller frykt eller angst, ikke tvinge henne til å delta. Frykten er ikke under hennes kontroll; den er basert på hennes nervesystem sensoriske reaksjon. Som hun utfører disse eller integreringsaktiviteter, se henne for tegn til å bli overaktiv, uoppmerksom eller altfor dumt. Merk eventuelle plutselige endringer i hudfarge eller hiccuping, raping eller gjesper. Hvis du ser noen av disse symptomene, må du umiddelbart stoppe aktiviteten. Roe henne med kos, innpakning i et teppe, et varmt bad eller hva bestemt prosedyre arbeider for å redusere angst hos barnet ditt.

Tungt arbeid

En terapeutisk type aktivitet kalt "tungt arbeid" kan være gunstig for barnet ditt. Denne intervensjon er spesielt nødvendig for barn som sliter med opphisselse nivå regulering - et barn som ikke kan synes å sitte stille. En nyttig tungt arbeid aktivitet bærer gjenstander som dagligvarer eller ryggsekker. Oppmuntre din sønn til å bidra til å flytte eller stable stoler eller andre elementer er en effektiv aktivitet. Han kan også nyte bistå deg i vanning planter ved hjelp av slange eller en kan. Enhver aktivitet som innebærer å flytte eller bærer vekter kan være nyttig og morsom. Svømming, sykling, iført håndleddet eller ankelvekter eller skyve / trekke gjenstander som leketøy gressklippere eller handlekurver er alle terapeutiske og muligens hyggelige aktiviteter for barnet ditt.

Finmotoriske aktiviteter

Det er mange aktiviteter som kan hjelpe barnet ditt i finmotorikk og overekstremitetene utvikling. Har sitt arbeid på eller over øyehøyde med en tabletop staffeli, maling og tegne på et gulv staffeli, og skrive og farge på en tavle. Oppmuntre din datter å spille med modellerleire eller kitt og å kutte papir og papp med svingete saks. Utnytte squishy eller resistive elementer som stress baller, spretne baller eller gummistrikk i hennes spilletid.

Oral Intervensjon

Barnet ditt kan slite med orale vanskeligheter. Oppmuntre ham til å prøve chewy mat som gummy godteri, beef jerky eller granola barer. En annen oral intervensjon er å tilby dine sønn resistive suger alternativer som løkker sugerør, slikkepinner, sport flasker med sugerør, og milkshake med sugerør. Engasjere ham i blåser aktiviteter som bobler, blåseinstrumenter og fløyter.

Tunneler og Vibrerende objekter

Andre aktiviteter som er gunstig i å ta opp spørsmålet om sensoriske integrering omfatter bruk av tunneler eller vibrerende gjenstander. Bare å ha datteren din krype gjennom en tunnel er en effektiv aktiv grovmotorikk og bilateral motorisk koordinasjon terapi. Du kan øke fordelen ved å sette strukturerte objekter i tunnelen. Vibrerende objekter er faktisk beroligende for barn med sensoriske behandlingsproblemer. Utnytte vibrerende puter, håndholdte massører, muntlige massører, vibrerende tannbørster eller masserer stoler og hvilestoler. Når hun er overveldet av sanseinntrykk, lære henne å bruke vibrerende objekt som en dyne.

Den beste tilnærmingen

Den beste tilnærmingen til enhver intervensjon er å la barnet ditt til å velge. Presentere ham med alternativer og la ham bestemme. Utnytte aktivitetslister som utgangspunkt. Du kan velge å eksperimentere med lignende ideer fra listen og skreddersy dem til din sønns preferanser. Mens det er mange hjemme-aktiviteter og produkter som kan hjelpe deg i omsorg for barnet ditt, hvis det er mulig han bør også få profesjonell intervensjon fra en ergoterapeut. Oppsøk henvisninger og ressurser fra hans primære omsorg lege. Du trenger ikke å kjempe denne kampen alene.