Digidexo.com

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?


Mellom luft fra lungene og formen på leppene, stemmebåndene er en viktig komponent i å produsere tale og sang. Den medisinske termen for stemmebåndene er "stemmebåndene" - på grunn av sine funksjoner i puste og snakke. Når en eller begge stemmebåndene ikke fungerer som den skal; breathy tale og choking kan forekomme.

Deler av stemmebåndene

Den stemmebåndene består av brusk, og muskler dekket med et lag av mucosa. Musklene er 2/3 av de stemmebåndene og opprette to folder i form av en V.

Producing Sound

En funksjon av stemmebåndene er å vibrere luften som kommer opp fra lungene for å danne lyd. Foldene blir brakt sammen og vibrere av tilbakevendende laryngeal nerve. En annen nerve flytter hver vokal fold. Stemmebånd lammelse skjer når nerve ikke fungerer ordentlig, og foldene kan ikke flytte.

Hindrer Kveles

En annen funksjon av stemmebåndene er å kontrollere svelger maten i halsen fra munnen. Når stemmebåndene ikke fungerer som den skal; choking kan oppstå på grunn av foldene ikke la mat pass: Dette er ofte referert til som stemmebånds immobilitet.

Kontroll Air

Den tredje funksjonen av stemmebåndene er å kontrollere mengden luft sendes til og løslatt fra lungene. Når luften kommer inn i lungene, fold muskler åpne opp i form av en V. Vocal Fold Immobilitet er når stemmebåndene ikke åpne riktig, forårsaker uregelmessig pust og talevansker. Ensidig Vocal Fold Immobilitet er når bare én av de to folder ikke beveger seg riktig for å utføre pustefunksjoner. Bilateral Vocal Fold Immobilitet er når begge fold musklene ikke fungere fullstendig.