Digidexo.com

Hva er en Belly muskelskader?

Muskelen direkte under buken kalles abdominal muskel eller rectus abdominus, som strekker seg langs begge sider av buk fra brystkasse til lysken, ifølge SportsInjuryClinic.com. Folk vanligvis lider av varierende grader av en stamme eller trakk muskel i magen eller mageområdet.

Betydning

Enhver skade på magemusklene på hver side av magen kan påvirke din evne til å bevege seg eller gå selv. En person kan selv trenger å bo utenfor sine føtter for en stund, spesielt hvis de kan briste en abdominal muskler.

Identifikasjon

Abdominal muskelskader er vanligvis kategorisert som enten første-, andre-eller tredje-graders skader. En første-graders abdominal skade kan være en lett belastning som fører til minimal smerte og ubehag. En annengrads skade innebærer en rift i muskelfiber, som vanligvis er mer smertefull. Tredje grad skader i mageregionen er brudd der muskelen kan rive bort fra skambeinet. Kirurgi er vanligvis nødvendig for denne type skader.

Effekter

Alle som lider en belastning i deres abdominal muskel vil vanligvis opplever mild til alvorlig sårhet i flere dager.

Typer behandling

Foruten hvile, bør en person med en abdominal belastning eller skade ta anti-inflammatoriske medisiner for å redusere smerter og betennelser. Videre kan en oppvarming puten brukes til å slappe av muskler og fremskynde helbredelsesprosessen.

Forebygging / løsning

Enkeltpersoner kan forhindre mest abdominal muskel spenninger og skader ved å utføre mageøvelser på en jevnlig basis. Leg heiser eller abdominal crunches er to slike øvelser.