Digidexo.com

Tegn og symptomer på MS sykdom

Multippel sklerose kan være en ødeleggende sykdom. For de fleste av oss, spesielt de uten en familiehistorie med sykdommen, er vår sannsynligheten for å utvikle MS mindre enn en tiendedel av en prosent. Men for dem som sliter med sykdommen, statistikken betyr ingenting. Hver dag kan være en kamp, ​​men også en velsignelse som symptomer kan administreres. For de med MS, kan symptomene variere fra mild til alvorlig avhengig av nerver berørt av sykdommen. I alvorlige tilfeller kan MS føre til manglende evne til å gå eller snakke.

Årsaker

Selv om leger og forskere er ikke sikker på hvordan multippel sklerose oppstår, vet de hva som forårsaker symptomene på MS, som er klassifisert som en autoimmun lidelse. Dette betyr at kroppens immunsystem faktisk angriper sitt eget vev. En substans som kalles myelin beskytter og isolerer nervefibrene langs ryggmargen og i hjernen. MS forårsaker ødeleggelse av myelin, og på grunn av dette, kan de meldinger og signaler som reiser langs nervene blir hindret eller svak.

Tegn og symptomer

På grunn av den varierende plassering av nervefibre som påvirkes av MS, kan symptomer varierer mye. Noen vanlige skiltene er nummenhet eller svakhet i en eller flere ekstremiteter, delvis eller fullstendig tap av syn, dobbeltsyn, skjelvinger, manglende koordinering, tretthet og svimmelhet. Disse symptomene kan bli forverret med en økning i kroppstemperatur og kan komme og gå. Perioder med tilbakefall er vanlig, spesielt i de tidlige stadier av sykdommen.

Komplikasjoner

MS kan føre til andre plager i tillegg. Det kan føre til muskelstivhet og kramper, lammelser, blære-kontroll problemer og glemsel. Personer med MS kan også utvikle epilepsi og sliter med depresjon. Det er viktig å holde legen underrettet om eventuelle og alle symptomer som utvikler slik at komplikasjoner kan behandles også.

Risikofaktorer

Visse faktorer kan øke sjansene for å utvikle multippel sklerose, hvilke overflater i personer i alderen 20 og 40, med kvinner som har dobbelt så stor risiko for menn for å utvikle MS. Hvis en av dine nærmeste slektninger utvikler MS, sjansene for å få sykdommen øke til mellom 1 og 3 prosent.

Tester og behandling

Som noen andre sykdommer, finnes det ingen spesifikk test for multippel sklerose. MS er diagnostisert ved utelukker muligheten for andre sykdommer som kan forårsake dine spesifikke symptomer. Legen kan gjøre nevrologisk testing samt blodprøver for å hjelpe utelukke infeksjon eller andre årsaker. De kan også utføre en spinalpunksjon for å se etter unormale nivåer av hvite blodceller eller proteiner, som begge er unormalt som kan være forbundet med MS. Lesjoner, som kan være forårsaket av tap av myelin, kan noen ganger sees på en MR. Behandling vil være basert på å administrere dine symptomer fordi ingen kur for MS nå eksisterer.