Digidexo.com

Dyspraksi Aktiviteter

Dyspraksi Aktiviteter


Dyspraksi er et begrep som refererer til en lidelse relatert til motorisk utvikling. Personer med denne lidelsen skjerm vanskeligheter planlegging og gjennomføring av konkrete finmotoriske oppgaver. Omtrent seks prosent av alle barn viser noen symptomer på dyspraksi, og omtrent 70 prosent av de som rammes av denne lidelsen er menn, ifølge National Center for Learning Disabilities Inc. Denne lidelsen kan påvirke slike enkle motoriske ferdigheter som vinker farvel, samt mer komplekse oppgaver som å pusse tennene.

Motor Skill suksess

Tilpasning en oppgave for å redusere motoriske ferdigheter som kreves kan føre til et barns suksess. Det er svært viktig at et barn erfaring positiv selvfølelse når du arbeider med konkrete peer-relaterte aktiviteter. Hjelpe en dyspraxic barn med felles aktiviteter som er tilpasset for å bygge opp barnets selvfølelse inkluderer noen av følgende: For lengre oppgaveskriving, har barnet bruke et tastatur, eller penner, fargestifter eller blyanter som har større grep størrelser. Du kan også vurdere å ha barnet endrer sin fysiske utdanningsprogram, samt bære klær med større fester.

Samspill med små barn å ha Dyspraxia

Engasjere seg i tider med spill regissert av barnet hvor du bli med og etterligne hans aktiviteter, men spør noen spørsmål eller initiere noen krav. Følg hans bly og gjøre en godtgjørelse for den lange responstiden funnet hos noen barn med dyspraksi. Ifølge Marie E. Anzalone, Sc.D., OTR & G. Gordon Williamson, Ph.D., OTR, bør du utvide på temaer i barnestyrt lek. For eksempel hvis et barn skjer for å være på kjøkkenet "matlaging", du kunne hjelpe barnet utvide på det temaet ved å bli med inn og sette på bordet og hjelpe mate babyen. Denne strategien bidrar til å bygge barnets lek repertoar slik at hans fantasi kan være fleksibel. Endre miljøet slik at kreativitet og fleksibilitet i spill kan fremmes. Snarere enn å foreslå løsninger som barn er involvert i ulike problemløsningsoppgaver, stille spørsmål om hva som vil skje neste.

Andre aktiviteter Dealing med dyspraksi Barn

Arbeidet med de organisatoriske ferdighetene til barnet, ikke din egen. Når det gjelder å gi voksen retning, gjøre "mindre" og ikke "mer". Du vil finne at det vanligvis tar uorganisert barnet lenger enn gjennomsnittet barnet å lære motoriske aktiviteter. Hjelp barnet fra videre til en ny ferdighet til å praktisere det gjentatte ganger slik at han vil være i stand til å utføre oppgaven med letthet. Fordi noen barn har en hard tid på å vurdere sine egne handlinger, bør ærlige tilbakemeldinger gis. Vær oppmerksom på barn som prøver å flykte fra den primære oppgaven og søker en "krasj" løsning som å ha en "ulykke", ved hjelp av aggresjon eller bare å nekte å delta, slik at de slipper å fullføre en oppgave. Som det fremgår av Anzalone og Williamson, kan dette tyde på at en oppgave er for vanskelig og må forenkles. Gi en rutine for barn som er strukturert, rimelig forutsigbar og konsekvent.