Digidexo.com

Hip leddsykdommer

Hofteleddet, som er den største vektbærende ledd i menneskekroppen, er utsatt for en rekke sykdommer og tilstander. Mange av disse sykdommer kan forårsake betydelig hofteledd dysfunksjon og smerte. Heldigvis kan flertallet av hofte- leddsykdommer skal behandles, ikke-kirurgisk, så vel som kirurgisk.

Artrose

Osteoartritt, som er en form for slitasje og rive artritt, påvirker vanligvis hofteleddet. En degenerativ tilstand som resulterer i en gradvis erosjon av hofteleddet brusk, hofte osteoartritt vanligvis forårsaker betydelig hofteledd smerte og stivhet.

Revmatoid Artritt

En autoimmun lidelse som oppstår som kroppens immunforsvar angriper sitt eget organer og vev, kan revmatoid artritt påvirker hofteleddet og i alvorlige tilfeller forårsake betydelig hip felles misdannelse og ekstrem hoftesmerter.

Avascular Nekrose

En tilstand som er normalt forårsaket av en hofteleddet skade, oppstår avascular nekrose av hofteleddet når blodtilførselen til ball i hofteleddet, lårbenshodet, blir kompromittert, noe som resulterer i gradvis bein død. I alvorlige tilfeller kan avascular nekrose forårsake total kollaps av lårbenshodet.

Hofteleddsdysplasi

Hip dysplasi er en utviklingsforstyrrelse som resulterer i en bulkete eller misformet hofteleddet. En tilstand som vanligvis fører til begrenset hip felles bevegelse, samt varierende grad av hip leddsmerter, er hofteleddsdysplasi en ledende årsak til hip osteoarthrits.

Sklei Capital Femoral Epiphysis

Sklei kapital femoral epifysen, eller SCFE, er en lidelse som påvirker ungdom hofteleddet. Denne lidelsen fører til at lårbenshodet å gli, eller slip, langs epifysen, som er den viktigste vekstsenter i øvre femur. Jo større grad av glidning av lårbenshodet, jo større er graden av hofteleddet misdannelse og hofte smerte.