Digidexo.com

Poison Oak bivirkninger

Mer enn halvparten av befolkningen vil få en reaksjon hvis de utsettes for gift eik. Jo mer du er utsatt for urishol, oljen som forårsaker reaksjonen, jo mer sannsynlig er det at du har en alvorlig reaksjon i fremtiden.

Typer

Det er bare én type gift eik. Men de voksende vaner gjør det virke som to separate anlegg. Vokst i sollys, vil anlegget stå oppreist. Men når dyrket i skyggen, vil anlegget presentere mer av en vinranke-lignende utseende.

Identifikasjon

Giften eik er faktisk klassifisert som en busk, selv om den har utseendet på en vinranke. Feste til verten treet med tynne, samanfletta luftrøtter, er vintreet-lignende stamme dekket med grønne blanke blader.

Time Frame

Den giften eik symptomer oppstår vanligvis i løpet av få timer; men de kan ikke vises for et så mye som en dag. Symptomer inkluderer en weepy utslett, hevelse, kløe og ofte, brenning på kontaktstedet.

Misforståelse,

Ordtaket, blader av tre, la det være, er ikke alltid riktig. Giften eik anlegget kan ha så mange som ni blader i en klynge. Utslettet er heller ikke smittsomt; den eneste måten å få utslett er ved direst kontakt med selve anlegget.

Forebygging / løsning

Du bør bruke lange ermer og bukser for å unngå kontakt med giften eik anlegget. Vask utsatte områder med såpe og vann så snart som mulig. Vask klær og dyr som de kan ha på dem urishol, som kan overføre til alle som berører dem.

Behandling

Behandlinger for en gift eik utslett inkluderer kalde kompresser, anti-klø kremer og perorale antihistaminer. For alvorlige tilfeller kan en lege foreskrive en muntlig medisiner som prednison.