Digidexo.com

Ondartet Hypertensjon Symptomer

Ondartet hypertensjon, også ofte referert til som akselerert hypertensjon, er en tilstand der en persons blodtrykk plutselig eskalerer til et ekstremt høyt nivå. Hvor typisk hypertensjon utvikler seg over en lengre periode, oppstår ondartet hypertensjon ganske raskt og krever øyeblikkelig legehjelp. Med denne formen for hypertensjon, er det vanligvis det diastoliske blodtrykket som opplever denne farlige pigg, svevende opp over 130 mmHg (normal er ofte 80 mmHg). Det er imidlertid også mulig for et individ å lide denne pigg i sin systolisk blodtrykk. Hvis noen skulle lide av malign hypertensjon, er det noen kjennetegn og symptomer som kan tyde på dette livstruende tilstand.

Brystsmerter

En av de mer åpenbare symptomer på ondartet hypertensjon innebærer en plutselig og uventet smerte i brystet. Mesteparten av tiden, vil det forekomme i midten av brystet, et eller annet sted langs brystbenet. Denne smerten kan manifestere seg som et knusende trykk opp til en skarp, skyting smerte og kan være ledsaget av nummenhet eller svakhet i armene, beina og til og med ansiktet.

Kvalme

For noen mennesker, ber ondartet hypertensjon symptom på kvalme. Og mye som symptom på smerte, vil denne følelsen innhente personen ganske plutselig. Noen ganger kan kvalmen være så alvorlig at det kan føre til oppkast eller brekninger, avhengig av innholdet (eller mangel på innholdet) i en persons magen.

Synsforstyrrelser

En annen merkbar symptom på ondartet hypertensjon vil ta form av en visuell forstyrrelse. Egentlig vil den en av de viktigste kjennetegnene ved tilstanden siden heving i blodtrykket være så stor og plutselig at det fører til at synsnerven i øyet å hovne opp. Når det oppstår hevelse i synsnerven, bringer det raskt på en uskarp følelse av visjon.

Kognitiv Forstyrrelse

Mange mennesker som lider av ondartet hypertensjon vil også oppleve en annen forstyrrelse, dette innenfor deres mentale eller kognitiv status. Tilsynelatende ut av det blå, de begynner å føle seg urolig, engstelig eller redd. For noen mennesker, de blir søvnig eller sløv. For andre, føler de en mental skift, blir brått forvirret eller ufokusert. En person kan bare oppleve noe så lite som en hodepine eller noe så alvorlig som et anfall. Med denne spesielle symptom, alt avhengig av hvordan hjernen reagerer på den raske heving i blodtrykket.

Åndedrettsforstyrrelser

Noen ganger kan ondartet hypertensjon føre en person til å lide av en luftveis forstyrrelse. Vanligvis innebærer dette en kortpustethet i ånde, men kan være så plutselig og alvorlig at en person kan bli svimmel, ør og mister bevisstheten. Likevel kan denne respiratorisk forstyrrelse også ta form av hoste.

Urin Forstyrrelse

Selv om ikke så opplagt eller innflytelsesrik som de andre symptomene på ondartet hypertensjon, noen som lider av denne plutselige tilstanden kan begynne å se en nedgang i mengden av urin produsert. Dette kan oppleves som mindre hyppighet av vannlating eller mindre urin uttrykt ved hvert besøk til badet.