Digidexo.com

Definisjon av primær hypertensjon

Definisjon av primær hypertensjon


Primær hypertensjon, ofte referert til som høyt blodtrykk, øker risikoen for alvorlige helseproblemer, slik som hjerteinfarkt og hjerneslag. Men, du kan ha det i mange år uten å vise symptomer, slik at det å gå ubemerket, selv når blodtrykket er farlig høy - anslagsvis en tredjedel av amerikanerne med høyt blodtrykk vet ikke engang at de er påvirket. Den gode nyheten: Når primær hypertensjon er identifisert, kan du ta skritt for å kontrollere det, og unngå lignende problemer.

Blood Pressure

Blodtrykket er et mål på hvor mye blod hjertet pumper og motstanden den møter når strømmer gjennom blodårene dine. Jo høyere blodvolum og smalere blodårene dine, jo høyere blodtrykk.

Bevissthet

Noen mennesker med primær hypertensjon har symptomer som kjedelig hodepine, svimmelhet eller neseblod. Men disse faresignaler sjelden vises til problemet er alvorlig, kanskje til og med livstruende. Derfor er det viktig å få blodtrykket kontrolleres minst hvert annet år starter i en alder av 20, eller oftere dersom legen anbefaler. Blodtrykk screenings ofte er tilgjengelig på arrangementer som lokale helsemesser, samt via apotek maskiner - men vær oppmerksom på at disse maskinene er ikke alltid nøyaktig.

Årsaker

Primær hypertensjon, per definisjon, har ingen identifiserbar årsak. Men visse faktorer øke risikoen for primær hypertensjon, inkludert alder (eldre mennesker har høyere risiko), rase (svarte mennesker har høyere risiko) og en familie historie av tilstanden.
Å være overvektig, ikke trener nok, å bruke tobakk, dårlig ernæring, drikker for mye alkohol og stress all øke risikoen for primær hypertensjon også.

Behandling

Hvis du har primær hypertensjon, er legen din sannsynligvis anbefale visse endringer i livsstil for å kontrollere den. Medisinering er ofte foreskrevet, i tillegg til justeringer til din diett og treningsprogram. Nøyaktig hvilke medisiner, eller kombinasjon av medisiner, er foreskrevet avhenger av hvor avansert den primære hypertensjon er og hva andre medisinske problemer, om noen, har du.

Sekundær hypertensjon

Primær hypertensjon står for nesten alle tilfeller av høyt blodtrykk. Fem prosent til 10 prosent av tiden, er imidlertid høyt blodtrykk forårsaket av tilstander som påvirker nyrene, hjerte, endokrine system eller arterier. I disse tilfeller er tilstanden referert til som sekundær hypertensjon. I tillegg til å ha forskjellige årsaker, er sekundær hypertensjon skilles fra primær hypertensjon ved det faktum at det tidligere vanligvis vises plutselig, i stedet for over en lang tidsperiode, som primær hypertensjon gjør.