Digidexo.com

Hvordan behandle Bismuth Poisoning

Hvordan behandle Bismuth Poisoning


Vismut er et stabilt element, og kan ikke bli brutt ned eller på annen måte ødelagt. Bismuth forgiftning oppstår først og fremst fra inntak av vismut chelatet, spesielt av det økende antall kolostomi- pasienter. Occupational vismut forgiftning fortsatt sjelden. Følgende trinn vil hjelpe deg å identifisere og behandle en sak av vismut forgiftning.

Bruksanvisning

•  Kjenn symptomene. Kronisk inntak av vismut bevirker en særegen mørk linje rundt tannkjøttet som er kjent som en "vismut-line", og kan påvirke nyrene og leveren. Svelging av uløselige vismutsalter kan forårsake hodepine, nyreskader og utslett.

Betrakt to magetømming bare hvis en større inntak av vismut har forekommet i løpet av en time. Kontroller for vismut på en X-ray i flere timer etter inntak, fordi vismut ikke absorberer røntgenstråler. Minor inntak av vismut kan håndteres med enkle støttebehandling.

Utfør en modifisert Reinsch test som en rask, pålitelig presumptive test. Skaffe 10 til 15 g av mageinnholdet og tilsett 3 ml konsentrert saltsyre. Sett inn en spiral av kobbertråd og gradvis varme den i to timer. Et skinnende svart depositum kan indikere tilstedeværelse av vismut.

Sett væske etter behov og overvåke nyre- og leverfunksjon i flere dager. Unn nyre- og leversvikt konvensjonelt. En diagnose av vismut forgiftning kan bekreftes ved å sjekke vismut nivåer i blodet.

Sørg for kunstig ventilasjon og sedasjon for alvorlige tilfeller av vismut forgiftning. Chelatering med Dimercaprol, penicillamin andre chelater bør bare vurderes i livstruende tilfeller.