Digidexo.com

Komplikasjoner av astma

Ifølge National Library of Medicine, 20 millioner amerikanere lider av astma, en sykdom som påvirker lungene. Astma forårsaker bronkial musklene trekker seg sammen, noe som gjør luftveiene mindre. Dette gir mindre luft å komme inn i lungene. Når møtt med en utløser eller allergen, lungene blir betent, noe som får dem til å fylle med slim, stopper luft fra å trenge som det skal. Komplikasjoner ved astma kan utløse angrep.

Astma angrep

Et astmaanfall oppstår når kroppen overreagerer til et allergen. Lungene av en astma lidende allerede innsnevret av innstramming av bronkial muskler. Når de utsettes for et allergen, lungene slipper slim, fylle bronkiene og begrense luftstrømmen til og fra lungene. I løpet av denne angrep, synker oksygennivået i kroppen. I hovedsak har mangel på oksygen forårsaket av et astmaanfall samme effekt på kroppen som kvelning. Hvis ubehandlet, kan astmaanfall føre til døden.

Kortpustethet

Tettheten av lungene forårsaker ofte kortpustethet. Den reduserte størrelse av bronkiene fører til mindre oksygen absorpsjon av kroppen. Kroppen reagerer ved å øke antall åndedrag i et forsøk på å ta i samme mengde oksygen frie lungene ta i. Kortpustethet er følelsen av de gjentatte inhalasjoner av pust forårsaket av en redusert oksygennivå i kroppen.

Airway Remodeling

Airway remodeling er permanent innsnevring av bronkiene forårsaket av langvarig betennelse. Personer med luftveisremodeling har møtt mange år med manglende astmabehandling. Denne permanente innsnevring resulterer i pustevansker og en økt risiko for alvorlige astmaanfall fordi luftveiene er allerede begrenset.

Status asthmaticus

Status asthmaticus refererer til en serie av astmaanfall uten pauser mellom dem. Dette er et alvorlig medisinsk problem som mange ganger fører til sykehusinnleggelse. Status asthmaticus og de konstante astmaanfall i forbindelse med det fører til luftveis trøtthet fra stadig kjemper for å puste.

Nummular Eksem

Personer med astma kan utvikle en tilstand som kalles nummular eksem, som forårsaker kløende, myntformede lesjoner å danne på huden. Disse lesjonene forekommer vanligvis som svar på irritanter som for eksempel allergener, kjemikalier eller temperaturendringer. Ha astma, allergier og atopisk dermatitt kombinert øker risikoen for å utvikle nummular eksem.