Digidexo.com

Slik fjerner en Splinter Innebygd i Heel

Slik fjerner en Splinter Innebygd i Heel


Hvis du går rundt barbeint, er det lett å plukke opp en splint fra en tre dekk eller strandpromenaden. Du kan fjerne de fleste fliser hjemme. Imidlertid vil dypt forankret hæl splinter eller splinter ledsaget av rikelig blødning krever legens hjelp. Fjerne splint så snart du oppdager det vil bidra til å forhindre smitte.

Bruksanvisning

•  Vask hendene for å fjerne skitt og bakterier. Forsiktig vaske det berørte hæl, betaler spesiell oppmerksomhet til hvor splinten er innebygd.

Desinfiser en pinsett og en nål ved å tørke endene med en alkohol pad. Ta dine pinsett og trekke splinten ut i samme vinkel det gikk i, foreslår MedlinePlus nettstedet. Bruk denne metoden bare når splinten stikker fra hælen.

Bruk sterilisert nål til å forsiktig bryte huden der splinten er innebygd, anbefaler Mayo Clinic. Denne metoden fungerer når splinten er under huden din, og du kan ikke fatte det enkelt med pinsett. Når splinten er utsatt, bruke tuppen av din nål å løfte splinten delvis ute; deretter bruke pinsett til å fjerne det.

Vask såret og klapp området tørt. Påfør et tynt lag med antibiotisk salve over såret. Bruk en kompress for å dekke såret og medisinsk tape for å holde gasbind på plass.

Tips og advarsler

  • Kontakt legen din hvis du bare delvis fjerne splinten. Hvis noen del av splinter forblir innebygd, kan det føre til en infeksjon.
  • Oppsøk lege dersom du får rødhet, hevelse, smerte, oser eller rød striper på det berørte området.
  • Hvis barnet ditt har en splint i hennes hæl, kan det hende du foretrekker å se hennes lege for fjerning stedet for å prøve å hindre henne og fjerne splinten på samme tid.