Digidexo.com

Hva slags løsning setter jeg i en Waterpik?

Hva slags løsning setter jeg i en Waterpik?


Holde tannkjøttet i god stand er viktig for helsen til munnen din og din generelle velvære. Tannhelse kan påvirke næringsinntak, tale og selv selvfølelse, og tannsykdom kan føre til tannråte og tap av tenner. Bakterier fra tann infeksjoner kan spre seg til andre deler av kroppen, slik som organer, og bli systemisk. Ved hjelp av en muntlig vanning enhet, for eksempel en Waterpik, kan bidra til å opprettholde tannkjøttet. Anordningen benytter en oppløsning av damp, slik som vann, for å fjerne matrester fra tennene og tannkjøttet. Andre løsninger som Waterpik antyder er et antibakterielt / antimikrobiell løsning, munnvann og eteriske oljer. Hver løsning har fordeler, og hver bidrar til å redusere tannkjøttbetennelse, sår, lommedybde og inflammatoriske stoffer. Skyll Waterpik med vann etter bruk et annet enn vann løsning, men forlenger levetiden.

Vann

Varmt vann, mens den inneholder ingen spesiell rensing eller antibakterielle egenskaper, er en effektiv løsning for å bruke i en Waterpik. Fordi Waterpik er designet for å brukes med rent vann, ikke rent vann ikke kompromiss enhetens levetid. En ekstra bonus for å bruke vann er at det er kostnadseffektivt, lett tilgjengelig og et naturlig produkt.

Klorheksidin

Antibakterielle / antimikrobielle løsninger, for eksempel klorheksidin (gluconate), dreper bakterier og plakk som forårsaker tannkjøttsykdom. Klorheksidinglukonat er et salt av klorheksidin og gluconsyre. Klorheksidin, men kan flekke tenner, tannrestaureringer og tungen toppflate. Flekken kan fjernes fra de fleste overflater. Noen rapporterer en endring i deres smakssans mens du bruker klorheksidin. Påføres med en Waterpik, vanner klorheksidin løsning og dreper sykdomsfremkallende stoffer.

Munnvann

Påføres med en Waterpik, vanner munnvann og dreper bakterier. Munnvann kan bidra til å drepe bakterier, fordi den inneholder bakterie-bekjempelse ingredienser, slik som alkohol, cetylpyridiniumklorid, povidonjodid og klorheksidin. Alle også bidra til å bekjempe plakk, som forårsaker tannsykdom.

Eteriske oljer

Eteriske oljer, som i hovedsak er laget av planter, har blitt brukt i svært lang tid for å opprettholde munnhygiene. Mange eteriske oljer har antiseptisk, antibakteriell, soppdrepende, antiviral eller antimikrobielle egenskaper. Typer essensielle oljer inneholder myrra, kanel, oregano, tea tree olje, neem, peppermynte, appelsin, eukalyptus, grapefruktkjerneekstrakt og lavendel. Ved hjelp av ett eller flere av disse essensielle oljer blandes med varmt vann i en Waterpik kan drepe bakterier så effektivt som tradisjonelle antibakterielle / antimikrobielle oppløsninger. En ekstra fordel med noen essensielle oljer, slik som nellik, peppermynte og lavendel, er at de også har smertestillende egenskaper.