Digidexo.com

Interstitiell cystitt og gjær infeksjon

Interstitiell cystitt og gjær infeksjon


Interstitiell cystitt og gjær infeksjon begge påvirker urinveiene. Begge tilstander kan forekomme uavhengig av hverandre eller samtidig, og har lignende symptomer. Behandlingen avhenger av typen av problem, og årsaken.

Betydning

Interstitiell cystitt og gjær infeksjoner kan både føre til smertefull blære og urinveissymptomer, inkludert hyppig vannlating, kløe og svie.

Typer

Interstitiell cystitt er en betennelse i blæren og kan være forårsaket av svært sure matvarer som kaffe, brus og sitrus. Gjær infeksjoner er forårsaket av en overvekst av Candida albicans, en sopp som forekommer naturlig i den slimete slimhinnen i fordøyelseskanalen og munnen, men veksten kan bli produktive og skape urinveisproblemer.

Symptomer på interstitiell cystitt

Symptomer på interstitiell cystitt (IC) inkluderer hyppig og smertefull vannlating og nedre magesmerter. IC er mistanke når det ikke er noen bakterier som er tilstede under testing som skulle tilsi en blære infeksjon.

Symptomer på gjær Infecton

I tillegg til smertefull og hyppig vannlating og kløe, kan gjær infeksjoner forårsake en gul eller hvit utflod eller stikkende lukt. Noen ganger er det ingen åpenbare tegn på gjær annet enn kløe, svie eller hyppig eller smertefull vannlating.

Behandling

Behandling for IC inkluderer drikke mer vann og redusere eller eliminere koffeinholdige drikker som te, kaffe og brus og redusere sure matvarer som tomater og sitrus. Behandling for gjær infeksjon inkluderer å øke vanninntaket og redusere eller eliminere sukker fra kosten. Ta daglige acidophilus kosttilskudd bidrar også redusere gjær overvekst. Det er også anti-sopp medisiner tilgjengelig.